Гірчицю не обов'язково купувати у магазині, дуже смачною вона виходить й приготована власноруч. Щобільше, коли ми купуємо в магазинні гірчичний соус, то не завжди знаємо, що входить у його склад.

Як відзначають експерти, виробники часто не вказують істинний склад продукту. Саме тому рекомендовано готувати цей бюджетний соус вдома. Зробити це дуже просто, а саме приготування займе дуже мало часу.

Як приготувати домашню гірчицю

Для початку придбайте якісний гірчичний порошок, який перед вживанням потрібно просіяти від лушпиння та іншого сміття. А щоб отримати у результаті яскравий жовтий колір гірчиці варто додати куркуму.

Куркума, фото: kp.ua
Куркума, фото: kp.ua

Врахуйте, що оптимальною температурою води для запарювання є 50-60 градусів. Додавати її в порошок потрібно частинами, не перестаючи помішувати. Дуже важливо контролювати консистенцію, адже гірчиця у вас повинна вийти у результаті однорідною, без грудочок.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Краще, якщо гірчична паста буде якнайдовше гарячою. А постійну температуру можна забезпечити, використовуючи, наприклад, водяну баню. Перед додаванням у гірчицю додаткових інгредієнтів, переконайтеся, що вона охолонула. Саме у цей час з неї виходить зайва гіркота.

Якщо ви хочете отримати пікантний смак гірчиці, у цьому вам допоможе сіль, цукор, розсіл, олія. Їх потрібно додавати на власний смак.

Солодкий перець з гірчицею, кадр з відео
Солодкий перець з гірчицею, кадр з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль