Навіть якщо ви сидите на дієті або за станом здоров'я не можете поласувати солодким, не варто одразу відмовляти собі в такому задоволенні, адже є корисні і дуже смачні варіанти. Один із них – відомий усім десерт пана-кота, але без цукру.

Ніжна та вершкова структура цього десерту підкорить будь-кого, а готується при цьому пана-кота дуже просто. І оскільки зараз не сезон, можна використовувати не тільки свіжі, але і заморожені ягоди.

Пана-кота, фото lefood
Пана-кота, фото lefood

Інгредієнти:

  • Вершки (жирність 33%) – 1 склянка
  • Маскарпоне – 400 г
  • Желатин - 15 років
  • Вода (кип'ячена) – 200 мл
  • Малина – 300 г
  • Ванілін – на кінчику ножа

Як приготувати десерт:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще
  1. Розморозьте малину при кімнатній температурі. Достатньо 5-7 хвилин, щоб іній зник з поверхні ягід.
  2. Подрібніть малину у блендері. Якщо ягоди кислі, додайте до смаку замінник цукру. Желатин залийте холодною кип'яченою водою і заберіть на 15 хвилин.
  3. Змішайте вершки, маскарпоне, ванілін та желатин. Проваріть цю заготівлю на середньому вогні декілька хвилин, не допускаючи сильного кипіння.
  4. На дно підготовлених ємностей викладіть спочатку малинове пюре, а зверху акуратно залийте вершковою частиною десерту. Заберіть пана-коту в холодильник застигнути на 2-3 години.

Раніше ми писали про те, що готуйте яйця вже зараз: незвичайна, але бюджетна запіканка, щоб чоловік пішов задоволеним на роботу

Як повідомляв Знай.ua, без хліба не залишитеся: як зробити ароматний буханець з гарбуза і без борошна, перевірений рецепт

Також портал Знай.ua писав, рецепт смачного тертого пирога з вашого дитинства: спогади наринуть з кожним шматочком у роті