Картопля в мундирі найчастіше є основним інгредієнтом для салатів та раціону шанувальників здорового харчування.

Відомо, що картопля відварена в шкірці корисніша за очищений овоч, але для цього потрібно зварити її так, щоб вона не потріскалася. Досвідчені кулінари розповіли, як треба варити картоплю, щоб мундири залишалися цілими. На щастя, складного в цьому немає нічого, потрібно лише дотримуватися простої інструкції.

Водночас як пояснюють кулінари, шкірка неодмінно трісне, якщо поміщати бульби в окріп або варити картоплю довше, ніж потрібно. А дотримуючись нескладних правил, можна зварити картоплю цілою, придатну як для приготування салату, так і для подачі до столу у вигляді гарніру.

Відварена картопля, фото belnovosti
Відварена картопля, фото belnovosti

Як правильно варити картоплю в мундирі:

  1. Передусім зауважте, що овочі повинні бути одного розміру, що дозволяє зберегти шкірку цілою. Крім того, вони мають бути одного сорту.
  2. Спершу картоплини промивають, складають у каструлю і заливають холодною водою, яка повинна закривати їх цілком і бути вищим рівнем на пару сантиметрів.
  3. На початку варіння необхідно додати сіль із розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води. Дуже важливо у цьому випадку не пересолити.
  4. Також можна додати олію. Олія запобігає розтріскуванню шкірки, а сама картопля виходить смачнішою та ароматнішою.
  5. Картоплю доводять до кипіння і варять протягом 15 хвилин, але вже на середньому вогні. Якщо картопля варитиметься у бурливій воді, то шкірка неодмінно трісне.

Картопля в мундирі, фото webspoon
Картопля в мундирі, фото webspoon

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі