Східні ласощі прославилися на весь світ, і згодом українські господині навіть навчилися робити їх самостійно, але додали декілька родзинок у рецепт. Для багатьох буде здивуванням, але халву можна приготувати смачно з манки та інших простих інгредієнтів.

Спочатку потрібно визначитися з формою для халви. Ідеальною підійде діаметром 30 см і глибиною 3 см, щоб десерт вийшов не надто високий і його було зручно різати порційно.

Халва з манки, фото mirhitrostey
Халва з манки, фото mirhitrostey

Інгредієнти:

  • 350 г манної крупи
  • 120 г вершкового масла
  • 250 г цукру
  • 130 г фундука
  • 1 щіпка кориці
  • 500 мл води

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще
  1. Всипаємо в сотейник із товстим дном цукор. Заливаємо його водою. Готуємо на помірному вогні протягом 8-9 хвилин активно помішуючи. Після закипання продовжуємо тримати сироп на вогні ще 2-3 хвилини, потім забираємо його з плити.
  2. Обсмажуємо горіхи на сухій розігрітій сковороді протягом 2 хвилин на помірному вогні. Видаляємо шкірку з фундука. Більшу частину горіхів подрібнюємо, а меншу рубаємо за допомогою ножа на шматочки середнього розміру.
  3. Розігріваємо сковороду та розтоплюємо вершкове масло. Всипаємо манну крупу і обсмажуємо її доти, доки вона не потемніє.
  4. Акуратно вливаємо цукровий сироп до манки, активно помішуючи лопаткою до однорідної маси. Тримаємо на повільному вогні ще 3 хвилини. Перекладаємо в окрему ємність і даємо охолонути.
  5. Додаємо до отриманої маси подрібнені та нарубані горіхи. Добре все перемішуємо.
  6. Повністю остиглу масу перекладаємо у форму, рівномірно її розподіляючи та утрамбовуючи. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години.

Нагадаємо, неймовірний шоколадний десерт, який вийде у всіх

Раніше ми писали, ліниві біляші на сковороді і без клопоту з тістом: вся родина буде в захваті