Кожна господиня робить начинку для млинців по-своєму, відштовхуючись від вподобань сім'ї. Одним із найсмачніших та універсальних варіантів є гриби, які особливо люблять ті, хто не їсть м'ясо.

Зробити грибну начинку для млинців дуже просто, а ось доповнити смак можна горіхами та сирно-сметанним соусом. І тоді виходить незвичайна страва, яку навіть можна подати на стіл із нагоди свят.

Млинці з грибами, фото kulinarenok
Млинці з грибами, фото kulinarenok

Інгредієнти для млинців:

  • борошно – 100 г;
  • молоко - 250 мл;
  • яйця – 1 шт.;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • соняшникова олія – 1 ст.л.;
  • сіль - щіпка.

Інгредієнти для начинки:

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще
  • гриби – 200 г;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • сметана – 150 г;
  • борошно - 1 ст.л.;
  • вершкове масло - 50 г;
  • сіль, перець, спеції на смак.

Приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати тісто на млинці. Молоко та яйця повинні бути кімнатної температури, щоб тісто було однорідним. Збити яйця з молоком, сіллю та цукром. Вмішати в тісто борошно і влити олію.
  2. Розігріти сковороду і трохи змастити олією. Налити половину ополоника тіста і розподілити по всій сковороді. Посмажити млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Готові млинці накрийте кришкою від сковороди або плівкою, щоб краї не обвітрілися.
  3. Для начинки дрібно нарізати гриби. Рекомендується взяти кілька різних видів грибів. Обсмажити гриби на вершковому маслі до готовності (приблизно 10 хвилин). Гриби натерти на великій тертці. Змішати гриби з горіхами, борошном, половиною сиру та 100 г сметани. Посолити та поперчити начинку за смаком. Наповнити начинкою млинці.
  4. Змастити олією форму для випікання. Викласти млинці у форму в ряд. Змастити млинці 50 г сметани та посипати другою половиною сиру. Запікати млинці під сирною скоринкою в духовці за 180 градусів 15 хвилин.

Нагадаємо, рецепт на кожен день: повітряні пампушки з сиром, від яких голова піде кругом

Раніше ми писали, мармелад з цибулі, після якого ви не захочете черв'ячків або ведмедиків