Гречка - це не тільки універсальний гарнір, але ще й корисний. Все завдяки багатому вмісту амінокислот, вітамінів та мінеральних речовин. Але мінус крупи в тому, що вона може швидко набриднути, навіть якщо використовувати її для супу та інших страв.

Є чудовий спосіб урізноманітнити смак гречки – додати цікаві спеції, і в результаті гарнір заграє по-новому. Про ці маленькі хитрощі давно знають шеф-кухарі та сміливці, які не бояться експериментів у кулінарії.

Гречка, скріншот з відео
Гречка, скріншот з відео

Для звичної порції вистачить всього декілька грамів спеції. Для початку спробуйте в процесі приготування додати разом із сіллю гострий перець чилі, а наступного разу - куркуму, сушений часник або цибулю. Все це урізноманітнює смак гарніру.

Також з гречкою чудово поєднується кмин. Він має пекучий, гіркувато-пряний смак, трохи схожий на аніс, і легкий кроповий запах. Використовувати краще насіння, попередньо обсмажене в маслі, але спеція в порошку теж підійде.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

А ось ароматний імбир змінить смак гречаної крупи до невпізнання, але рекомендується обирати саме сушений та подрібнений продукт, а не сирий.

Імбир, фото myseldon
Імбир, фото myseldon

Раніше ми писали про те, щоб оладки не вбирали олію зі сковорідки: проста кулінарна хитрість, яка врятує страву

Як повідомляв Знай.ua, найкраща профілактика від застуди: чай з лавровим листком, імбиром і лимоном, який допоможе швидко стати на ноги.

Також портал Знай.ua писав, чому майже всі смажать яйця неправильно: три найпоширеніші помилки, які псують страву