Червоний борщ – це одна з найвідоміших страв української кухні, яку у різних областях готують зовсім по-різному.

Однак, щоб досягти ідеального смаку, завжди необхідно використовувати ті чи інші інгредієнти та спеції. Про них ми зараз і намагатимемося розповісти.

Український борщ, фото: Знай.ua
Український борщ, фото: Знай.ua

Один із популярних інгредієнтів – майоран, який додається до багатьох страв у всьому світі, але про який українці майже нічого не знають. Крім цього, для додавання особливого смаку до борщу можна використовувати свіжий або сушений часник, а також ароматний перець, що містить гвоздику, горіх мускатний, корицю та інші рослини.

Звичайно ж, не варто забувати про лавровий лист – він необхідний для підсолоджування борщу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Український борщ, фото: Знай.ua
Український борщ, фото: Знай.ua

Приправляючи борщ спеції необхідно додавати поступово. Запашний перець, перець горошком і лавровий лист — на початку приготування, а часник, майоран та інші спеції — під час приготування. Сіль та перець — за готовністю.

Якщо не вистачає виразності, українці іноді намагаються додати цукор, оцет чи лимонний сік. Але з ними потрібно бути дуже обережними, тому що ці смакові добавки не всім можуть сподобатися. Варто пам'ятати, що у кожній родині борщ відрізняється один від одного.

Нагадаємо, українські супермаркети змінили ціни на картоплю: скільки доведеться викласти за "другий хліб"

Як повідомляв "Знай.ua", тепер це делікатес? В Україні різко піднялися ціни на продукти "борщового набору"

Знай.uа писав, борщ більше ніколи не буде блідим: 2 простих секрети для ідеального рубінового кольору