Куліш - традиційна страва української кухні добре насичує, містить безліч корисних компонентів і може використовуватися як заміна класичного борщу.

Інгредієнти:

  • 200 г пшона;
  • 250 г сала;
  • 200 г копченої груднини;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 4 картоплини;
  • Кріп;
  • Петрушка;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль.

Куліш, скріншот з відео
Куліш, скріншот з відео

Приготування кулешу:

Найкраще його готувати у казанку на відкритому вогні, дно якого слід викласти кубиками сала та копченою грудниною. Смажити потрібно поки не витопиться жир, і шматки не покриються рум'янцем. Тепер додайте цибулю нарізану кубиками, накрийте кришкою і смажте до м'якості.

Після цього додайте терту моркву, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько хвилини. Настав час додати промите пшоно. Перемішайте та покладіть маленькі шматочки картоплі. Перемішайте та протушкуйте хвилину. Додайте воду та сіль.

Пам'ятайте, що справжній куліш має бути дуже густим. Перемішайте, накрийте кришкою і варіть помішуючи до готовності картоплі приблизно 15 хвилин. У цей час потрібно розмолотити 50 г сала, часник і сіль. Додати в куліш разом дрібно нарізаною зеленню. Добре перемішайте та приберіть з вогню.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Куліш, скріншот з відео
Куліш, скріншот з відео

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі