Якщо у вас немає бажання довго стояти біля плити і морочитися з приготуванням, цей рецепт яблучного пирога для вас. Він не вимагає спеціальних навичок і багато часу, а випікається на сковороді.

Цей рецепт має безліч переваг, а результат виходить неймовірним. Такого пирога з головою вистачить на всіх членів родини та компанію гостей.

Яблучний пиріг, фото receptisalatov
Яблучний пиріг, фото receptisalatov

Інгредієнти:

  • Яблуко 2 шт
  • Вода 20 мл
  • Сік лимону 20 мл
  • Молота кориця 10 г
  • Цукор 10 г
  • Вершки 200 гр
  • Вершкове масло для начинки 30 г
  • Вершкове масло для тіста 50 г
  • Борошно 130 г
Як приготувати:
Яблука розріжте навпіл, видаліть начинки і наріжте великими часточками, але шкірку залиште. На сковороді розтопіть вершкове масло, закиньте яблука. Полийте яблука соком лимона та водою, присипте цукром та меленою корицею, перемішайте. Смажте їх в маслі 5 хвилин до м'якості та легкої рум'яності.
У глибоку ємність вбийте яйце, всипте цукровий пісок, ретельно розколоти віночком до однорідності. Додайте сметану кімнатної температури та м'яке вершкове масло, перемішайте вінчиком. Борошно просійте через сито, всипте в основний склад.
Тісто старанно перемішайте, грудочки видаліть за допомогою занурювального блендера. Якщо тісто вийде дуже густим, влийте 20 мл. молока. Отриманим тестом залийте яблука у сковороді, рівномірно розрівняйте його лопаткою.
Вогонь зробіть мінімальним, готуйте пиріг під кришкою 10-12 хвилин. Тісто має добре підвестися. Потім за допомогою кількох лопаток чи тарілки переверніть його на інший бік, смажте ще 5-7 хвилин під кришкою. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.