Хто одного разу спробував пончики, вже більше не зможе від них відмовитися. Це стосується і дітей, і дорослих. Це проста, але в той же час дуже смачна випічка, яка готується з начинкою або без неї.

Саме цей рецепт особливий тим, що пончики не вбирають багато олії, що може непогано заощадити гроші та здоров'я, адже жирні продукти у великій кількості лише зашкодять. Прикрасити пончики можна шоколадом чи цукровою пудрою, а подавати до гарячого чаю.

Зелений чай. Фото: скрін youtube
Зелений чай. Фото: скрін youtube

Інгредієнти:

  • тепле молоко – 200 мл;
  • тепла вода – 100 мл;
  • сухі дріжджі – 11 г;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • яйце – 1 штука;
  • вершкове масло - 1 чайна ложка;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • борошно - 4-4,5 склянки.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

У воді слід розчинити дріжджі та цукор, залишити на 10 хвилин, доки не з'явиться піна. Додати тепле молоко і муку в тісто і замішати. У процесі додати розм'якшене вершкове масло. Накрийте тісто та залиште його у теплому місці на 1 годину. Тісто слід замішати та розділити порційні шматочки, після чого залишити ще на 10 хвилин.

З шматочків формуємо пончики з діркою усередині. Обсмажте пончики на маслі до рум'яності. Перед подачею їх можна присипати пудрою, глазур'ю чи шоколадом.

Раніше ми писали про те, як приготувати освіжаючий лимонад з огірком та горілкою – ідеально для весни: відчуйте себе барменом

Як повідомляв Знай.ua, на всі банани майстер: рецепт найм'якшої "тропічної" запіканки від Ганни Саліванчук

Також портал Знай.ua писав, що не гірше, ніж у ресторані: елементарний рецепт смачної піци на сковорідці, пальчики оближе вся родина