Багато українців дотримуються Великого посту, який у 2023 році триває з 27 лютого по 15 квітня. Цей період передбачає багато заборон, але не обов'язково давитися прісною та несмачною їжею, адже є безліч цікавих страв без продуктів тваринного походження.

Можна приготувати неймовірний шоколадний пиріг, який не містить заборонених продуктів. На смак він буде нагадувати легендарний брауні, а підійде до чаю або кави.

чаювання, фото Pxhere
чаювання, фото Pxhere

Інгредієнти:

  • вода - 250 мл;
  • какао – 3 ст. л;
  • мука – 18 ст. л;
  • рафінована олія – 8 ст. л;
  • сода - 1 ч. л;
  • оцет - 3 ч.л. л;
  • Ванільний цукор або ванілін – до 10 г.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Борошно та какао просіюємо через сито і додаємо до них цукор. Ретельно перемішуємо всі компоненти та акуратно вливаємо воду і знову перемішуємо. Тісто має бути однорідним і без грудочок. Гасимо соду в оцті і додаємо в тісто і ще раз перемішуємо. Замість соди та оцту можна використовувати розпушувач тіста.

Переливаємо тісто у форму для запікання та відправляємо у розігріту духовку до 170 градусів. Випікаємо 40 хвилин. Готовий пиріг можна прикрасити як завгодно. Наприклад, можна полити його шоколадною помадкою чи джемом, посипати горіхами чи родзинками.

Раніше ми писали про те, як приготувати освіжаючий лимонад з огірком і горілкою - ідеально для весни: відчуйте себе барменом

Як повідомляв Знай.ua, швидкий капустяний пиріг на кефірі - рецепт полюблять усі: корисна і ситна заміна хлібу

Також портал Знай.ua писав, як приготувати пісні рулетики з маком на воді за 30 хвилин: бюджетнішого рецепту не знайти