Всі ми звикли до стандартного розміру піци, але набагато зручніше робити порційні булочки, які за смаком нічим не відрізняються, але виглядають навіть ефектніше.

Рецепт булочок-піц дуже простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. Їх зручно брати з собою на пікніки і просто подавати як закуску для гостей, як у гарячому, так і в холодному вигляді. Начинку можете обрати на свій смак.

Булочки-піци, фото sovkusom
Булочки-піци, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 450 г
  • Кефір 300 г
  • Соняшникова олія 90 г
  • Дріжджі 9 г
  • Цукор 1 ст. л.
  • Розчин 0,5 ч. л.
  • Начинка на ваш смак - ковбаса, сир, томати та інше
Як приготувати:
  1. Теплий кефір змішайте з олією, додайте сіль, цукор, дріжджі і добре перемішайте. Борошно просійте, поступово додаючи в кефірну суміш, що вийшла, замісіть м'яке не липке тісто. Накрийте рушником заготовку і поставте в тепло на 60 хвилин.
  2. Потім тісто, що добре піднялося, обомніть, розділіть на рівні шматочки (приблизно 11 шт по 80 г). Потім скачайте їх у кульки, накрийте і дайте спокій ще на 10 хвилин.
  3. Деко застеліть пергаментом, розкладіть кульки, сформуйте коржики заввишки 1-1,5 см. Дайте майбутнім булочкам ще 20 хвилин відстоятися. Перед випіканням усередині булочок зробіть поглиблення, не торкаючись краю.
  4. Змастіть заготовки жовтком, змішаним із 1 ст. ложкою молока, рясно посипте кунжутом. Усередину булочок покладіть будь-яку на смак начинку. Випікайте міні-піци при 200 градусах до золотистого кольору приблизно 15-20 хвилин.

Нагадаємо, як швидко приготувати зелений соус з часничком: нотка пікантності до будь-якої страви

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, швидкий і смачний булгур з овочами: ідеально для тих, хто дотримується посту