Багато господинь думають, що штрудель - це щось складне і вимагає багато часу, але це зовсім не так. Цю смачну випічку можна приготувати буквально за 20 хвилин, а у захваті буде вся родина та гості.

Часу на приготування такого десерту піде зовсім небагато, а в результаті у вас вийде ароматний та ніжний штрудель. Рецепт підказала українська фуд-блогерка у Instagram. Цей штрудель унікальний тим, що замість тіста потрібно використовувати лаваш, тому його можна назвати "лінивим".

Лінивий штрудель, кадр з відео
Лінивий штрудель, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Лаваш - 2 листи по 50 см
  • Яблука - 5-6 шт
  • Панірувальні сухарі - 3-4 ст. л
  • Цукор - 3 ст. л
  • Ванільний цукор - 1 ч. л
  • Вершкове масло - 50 г
  • Родзинки - 50 г
  • Кориця – 0,5 ч. л

Як приготувати яблучний штрудель:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  1. Родзинки залити окропом і залишити на 10 хвилин. Потім злити воду та просушити. Яблука нарізати кубиками, додати до них цукор, ванільний цукор, корицю, вершкове масло та родзинки. Перемішати, перекласти на сковороду та гасити до м'якого стану.
  2. Тим часом підготуйте лаваш: змастіть його розтопленим вершковим маслом, зверху посипте панірувальними сухарями, а потім поверх розподіліть підготовлену та охолоджену начинку.
  3. Скрутіть лаваш у рулет і змастіть його зверху розтопленим вершковим маслом. Перекладіть на лист і запікайте в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин на конвекції. Після запікання яблучний штрудель можна посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, як приготувати печиво "Равлики" на кефірі: проста і смачна випічка, яка підкорить усіх

Як повідомляв Знай.ua, незвичайні червоні вареники з сиром від Ярославського з "МастерШеф": жодних барвників, тільки вишенька