Під час розкопок, що проходили на території Південної Кореї дослідники знайшли стародавню могилу, в якій була похована жінка з незвично витягнутим черепом.

Поховання зарахували до епохи царства Сілла (57 рік до нашої ери - 935 рік нашої ери). Незважаючи на найпотужніший вплив цього царства на культуру сучасної Республіки Корея, фахівцям дуже рідко трапляються неушкоджені поховання тієї епохи, адже людські останки дуже погано зберігаються у тутешньому грунті).

Проте у 2013 році археологам пощастило: під час розкопок на території Кенджу (давньої столиці Сілла) в одній із домовин, дослідники знайшли кістки жінки середнього віку, які були у дуже доброму стані.

Завдяки проведеному аналізі ізотопів вуглецю у скелеті, можна вважати, що за життя жінка була принциповою вегетаріанкою відповідно до вимог популярного тоді в Кореї буддизму. Найбільше калорій жінка отримувала вживаючи рис.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Завдяки знайденим фрагментам черепа фахівці змогли реконструювати риси обличчя та форму голови давньої жительки Кореї. Варто зазначити, що жінка мала досить незвичайну для сходу Євразії голову. Дослідники вважають, що голову жінки деформували спеціально, ще тоді, коли вона була дитиною. Варто зазначити, що подібні обряди в давнину практикували в багатьох регіонах світу, а саме на території конфедерації Кая, яка пізніше увійшла до складу Сілла.

Проте потім історики відкинули цю теорію: коли череп подовжують навмисно, це призводить до сплющення кісток біля основи черепа, але у знайденого скелета жінки цього не виявили. Тому є всі підстави стверджувати, що витягнута голова сформувалася з природних причин, проте дати цьому фізіологічному феномену пояснення фахівці поки не змогли.

Нагадаємо, раніше піратський прапор: чий череп зображений на символі всіх розбійників.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що таємниця перуанських черепів отримала земне пояснення.

Також "Знай.ua" писав, про те, що унікальний експеримент розкрив таємницю перуанського "черепа прибульця".