Китайське національне космічне управління (CNSA) вперше опублікувало панорамні знімки, які зробив зонд місії "Чаньє-4" (chang'e-4) на зворотному боці Місяця.

Фотографії були оприлюднені на сайті CNSA.

На знімках можна спостерігати посадковий модуль і місяцехід, який зараз досліджує кратер Карман на супутнику Землі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Камера, встановлена на посадковому модулі зонда, здійснила панорамну зйомку поверхні Місяця. Співробітники центру на Землі отримали знімки за допомогою супутника-ретранслятора і завершили створення панорамних зображень". йдеться у заяві

Дослідникам вдалося на основі отриманих даних провести попередній аналіз рельєфу поверхні Місяця навколо місця посадки.

Крім фото, оприлюднено також відеозапис м'якої посадки апарату chang'e-4 на зворотний бік Місяця.

Нагадаємо, в домашній телескоп чоловік побачив неймовірне явище – над Місяцем ширяв якийсь об'єкт. Астроном-любитель тут же схопив камеру для того, щоб поділитися своїм неймовірним спостереженням зі світом. Відповідний ролик він опублікував на YouTube-каналі Lunar Quest.

Природа явища невідома. І навіть вчені не можуть виявити єдину точку зору на цей рахунок. Конспірологи і деякі уфологи переконані, що над Місяцем літав корабель інопланетян. За іншою версією, інопланетні гуманоїди на природному супутнику Землі звели якусь споруду.

Скептики переконані, що чоловік зняв не що інше, як ілюзію, яка пов'язана з частковою освітленістю жерла кратера або деякої гори.

Варто відзначити, що останнім часом почастішали випадки, коли астрономи-любителі помічали на Місяці якісь аномалії. Кожен бажаючий може придбати необхідне обладнання та помітити в небі незвичайні об'єкти.

Як повідомляв Знай.ua, вчені відкрили дивовижний світ: паралельний Всесвіт - реальність, час іде назад.Звучить як зав'язка фантастичного роману.

Також Знай.ua писав, що уфолог опублікував сенсаційні докази: НЛО існує і з цим більше неможливо сперечатися. Тепер всі, хто хотів би вірити в існування НЛО, можуть в цьому навіть не сумніватися.