Російський орбітальний телескоп "Радіоастрон", який займається науковими спостереженнями на орбіті Землі вже 8 років, не виходить на зв'язок.


Про це передають російські ЗМІ.

Під час штатного сеансу зв'язку, який провели 10 січня, у відповідь на циклограму, тобто набір команд, що керують космічним апаратом, сигнал отриманий не був. Наступні спроби зв'язатися з орбітальним телескопом також виявилися провальними.

Встановити зв'язок із супутником намагаються фахівці НВО ім. Лавочкіна, де телескоп і створили. За словами вчених, всі наукові апарати працюють: на Землі видно сигнал від телескопа в діапазоні 8 ГГц, в якому на Землю передається наукова інформація. Але 1,5-метрова антена космічного апарату не може приймати команди з Землі в діапазоні 15 ГГц.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Радіоастрон" - перший за останні кілька десятків років російський космічний проект, який націлений на фундаментальне дослідження Всесвіту. Телескоп запустили 18 липня 2011 року з космодрому Байконур за допомогою ракети "Зеніт". Він знаходиться на еліптичній орбіті з висотою апогею близько 350 тисяч кілометрів. "Гарантійний термін телескопа складає три роки, приблизний час роботи - п'ять років.

Нагадаємо, Людство вперше отримало сигнал від позаземних цивілізацій: це послання

Астрономи повідомили деталі загадкових сигналів, вони виходять від далекої галактики. Сигнали зафіксував телескоп, який знаходиться Канаді.

Точне походження сигналів досі не визначено. Серед 13 швидких радіоімпульсів, які назвали FRB, був один незвичайний сигнал, який постійно повторювався. Він изходил з одного і того ж джерела, який був розташований на відстані в 1,5 мільярда світлових років (до 10 трильйонів кілометрів).

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Світовий океан повільно закипає: це кінець, землян приготували до найстрашнішого

Урагани, шторми та землетрясения - далеко не повний список того, що може викликати нагрівання світового океану. Такі нищівні погодні події дуже небезпечні для всього живого на Землі

Також Знай.ua" писав про те, що Стародавня чорна "корова" впритул наблизилася до Землі: астрономи рвуть волосся на голові