З 18 по 22 березня в Сан-Франциско пройшов з'їзд розробників комп'ютерних ігор. Одні компанії показували трейлери своїх майбутніх новинок, інші — можливості своїх движків.

Серед останніх була і Epic Games, яка продемонструвала відвідувачам з'їзду короткометражку під назвою Rebirth ("Народження заново").

Дія на відео відбувається на якійсь іншій планеті — холодній, гористій, вологій і похмурій.

Ролик, який повністю створений розробниками в комп'ютерній програмі, вразив глядачів своєю реалістичністю. Виглядає воно так, ніби перед вами справжній інопланетний пейзаж.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

І там, далеко, посеред скель, стоїть величезна футуристична будівля, до якої мчить космічний корабель.

Корабель перевозить двомісячну дівчинку — єдину, що залишилася в живих представницю роду людського. Рятують її машини вирішують, що зобов'язані врятувати хоча б одного представника раси, яка їх створила.

"Адаптація, здатність вчитися на своєму досвіді, використання знань, щоб змінювати своє середовище. Всі ці якості визначали наших творців і довели їх практично до вимирання. Але ми не можемо існувати без них. Ми повинні врятувати її".

Але машині притаманні і сумнів. Якщо людство знову все зруйнує?

"Що, якщо б наші творці існували серед нас? У людства завжди був потенціал визнавати свої помилки. Але чи зможемо ми врятувати їх? Було правильним привозити її сюди?"

Таким риторичним питанням і закінчується короткометражка, яка викликала величезний захват не тільки на з'їзді розробників, але і на YouTube, де її опублікувала компанія Quixel. Більшість користувачів не могли уявити, що вся графіка в ролику була створена на комп'ютері.

Навіть камінь важко відрізнити від справжнього.

Користувачі вже мріють пограти в таку гру.

"Я б заплатив 60 доларів лише за те, щоб побродити в симуляторі з такою графікою"; "Аж дух захоплює. Ось це так. Як ніби "той, що Біжить по лезу" переспав із "Зоряними війнами", а ось їх дитина"; "Надзвичайно. Ці скелі як справжні".

Щоб досягти такої точності в зображенні, розробники з Quixel провели місяць у холодній і дощовій Ісландії, де фотографували кожну травинку і піщинку і в підсумку отримали близько тисячі знімків, які виглядали ось так.

Потім три розробника почали працювати в програмі Unreal Engine 4, де й створили такий схожий на реальність міні-фільм.

Нагадаємо, вчені виявили в Чумацькому шляху екзопланету, яка веде себе досить дивно. Дослідники вважають, що в майбутньому вона може знищити на Землі все живе.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на поверхні Марса зробили незвичайний знімок. На кадрах зафіксували невідомий об'єкт, який схожий на людину. Фото зробив робот космічного агентства Opportunity.

Також "Знай.uа" писав, статистика свідчить, що з кожним роком збільшується кількість людей з порушеннями психіки. Причиною цього можуть бути прибульці з таємничої планети Нібіру.