Періодично, Сонце вкривається темними плямами по всьому периметру. Сонячні плями спостерігаються у вигляді темних утворень на небесному тілі.

Це місця на поверхні Сонця, де силові лінії магнітного поля перетинаючи поверхню виходять з тіла Сонця. Розмір сонячних плям, може в кілька разів перевищувати Землю і вони завжди темніше, тому що їх температура нижче навколишньої поверхні Сонця.

AR2738

Більше тижня тому на світилі з'явилася нова пляма, названа астрономами AR2738. Вона спрямована зараз прямо до Землі і показує ознаки поділу на дві плями, що зазвичай супроводжується сонячним спалахом. І схоже, що воно вже починається.

Як зазначає американський астроном Томас Ешкрафт, що спостерігає за плямою в радіотелескоп – пляма зараз виробляє дуже дивні звуки радіостатики, що нагадують звук океанського прибою.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

І в теорії їх може зараз почути будь-який бажаючий, у якого є короткохвильове радіо.

Таким чином ця і без того дивна сонячна пляма обростає майже містичними подробицями.

Такий незвичайне збіг сам по собі дуже дивний і деякі релігійні фанатики трактують дане явище на сонці, як ознаку швидкого Апокаліпсису.

Читаємо Одкровення, главу 14: "І я глянув, і ось Агнець стоїть на горі Сіон, і з Ним сто сорок чотири тисячі, що мають ім'я Отця Його, написане на своїх чолах. І я почув з неба звук, подібний до шуму багатьох вод і розкатів сильного грому".

Звичайно, вчені не настільки категоричні в цьому судженні, оскільки явних ознак для початку хаосу не має.

І в експертів своя, наукова, версія того, що відбувається. Ці радиозвуки викликані пучками електронів, прискорених спалахами класу B в магнітній оболонці плями.

У міру того як електрони розсікають сонячну атмосферу, вони генерують брижі плазмових хвиль і радіовипромінювань, що виявляються на Землі на відстані в 150 мільйонів кілометрів. Астрономи виділяють п'ять типів сонячних радіовсплесів. Запис Ешкрафта містить тип III.

За словами Эшкрафта, за минулий тиждень було багато таких звуків, і зараз вони, схоже, посилюються, так як пляма знаходиться прямо навпроти Землі.

Відзначимо, що на сьогоднішній же день, вдалося визначити, що плями - це ділянки більш холодної речовини, які формуються в результаті впливу високої магнітної активності, що створює перешкоди для рівномірного струму розжареної плазми. Однак, плями все ще залишаються не до кінця вивченими.

Нагадаємо, на Сонці з'явилася гігантська пляма розміром із Землю. Астроном волає до вчених з різних країн починати дослідження.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Землю накриє сонячний дощ.

Також "Знай.uа" писав, на Сонці з'явилися гігантські утворення. Число плям на світилі стрімко зростає, це може обернутися катастрофою для планети Земля.