Минуло півстоліття з тих пір, як на екрани вийшов культовий радянський фільм "Кавказька полонянка" і 25 років зі смерті режисера Леоніда Гайдая, але головна зірка картини Наталія Варлей дещо згадала. У своїй автобіографії 71-річна актриса розповіла про домагання з боку Гайдая, які пережила під час зйомок.

Після святкування дня народження Олександра Дем'яненка, який зіграв у "Кавказькій полонянці" роль Шурика, Леонід Гайдай зголосився проводити Варлей до готелю. Але режисер не відправився до себе в номер, де жив з дружиною, а зайшов за Наталею в її кімнату і спробував закрити за собою двері, незважаючи на прохання актриси цього не робити.

"І ми сіли — я на краєчок стільця, а Леонід Іович у крісло біля вікна — навпроти. Ситуація була більш ніж незграбна... Я почала заповнювати паузу, щось лепеча про день народження Сашка, про завтрашні зйомки... І тут у коридорі пролунав гучний звук квапливих кроків і зупинилася в дверях Ніна Павлівна. Я від збентеження не знайшла нічого розумнішого, ніж заявити: "Ми говоримо про роботу!". Ніна Павлівна мовчки вийшла. Грюкнули двері сусіднього номера. Леонід Іович піднявся з крісла і пішов до виходу, я рушила, щоб зачинити за ним двері. Але Гайдай несподівано сам закрив її зсередини, повернувся і спробував мене поцілувати", — розповіла Варлей на сторінках своєї книги "Канатоходка".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами актриси, вона відштовхнула Гайдая, виставила з кімнати і зачинив двері. На наступний день зйомки фільму тривали в звичайному режимі, але незабаром режисер заявив, що озвучувати її героїню буде Надія Румянцева – одна з 500 кандидаток на головну роль, яких обійшла Наталія. Ця новина засмутила Варлей до сліз, проте незадовго до смерті Гайдай визнав свою помилку і попросив у неї вибачення.

Також нагадуємо, у Швеції парламент прийняв законопроект про захист жінок від насильства.

Як говорилося в недавньому матеріалі "Знай.uа" одна з жертв режисера розповіла страшні деталі про його домагання.

Нагадаємо, скандальний олігарх проміняв дружину на повію.