Українські активісти в США, зокрема, представники групи «Мистецтво проти агресії», до глибини обурені тим, що в кінотеатрах Штатів запустили в російський прокат фільм «Т-34». Путінську ахінею погодилася показувати мережа кінотеатрів Regal Cinemas. Дистриб'ютор фільму Олександр Беляков розповів агентству ТАСС, що мовляв фільм пройшов з величезним аншлагом та успіхом. Бреше. Стало відомо, як все було насправді. Так, за словами Белякова, жоден кінотеатр не відмовився від показу, незважаючи на те, що напередодні не припинялися дзвінки і листи активістів з вимогами не допустити виходу фільму на екрани.

Втім, згідно з даними на веб-сайтах кінотеатрів компанії, зібраними активістами групи "Мистецтво проти агресії", квитків було продано не так багато. У кінотеатрі в Брукліні на 249 місць у залі було продано 84 квитка, на Мангеттані з 78 – 30. У двох кінотеатрах в околиці Вашингтона подібні цифри: 35 з 82 і 23 із 86. Найменше фільм зацікавив глядачів у М’юстоні, найбільше – в Чикаго. Не виключено, що подивитися фільм прийшло ще менше людей – на Західному узбережжі в середу випав сильний сніг.

Проти показу фільму виступало Посольство України в США, яке закликало кінотеатри відмовитися від демонстрації фільму, який "відкрито поширює і популяризує сучасну агресію Російської Федерації у світі, жертвою якої стала і Україна, використовуючи для цього історичну пам'ять про героїв Другої світової війни".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Фільм режисера Олексія Сидорова розповідає про побіг групи радянських військовополонених під час Другої світової війни з німецького концтабору на захопленому танку Т-34. Серед продюсерів фільму – Леонард Блаватник, участь у створенні фільму прийняв російський режисер Микита Міхалков.

Під тиском активістів показ фільму був скасований в Бостоні і Сан-Франциско. Втім, координатор групи "Мистецтво проти агресії" Дмитро Смілянський говорить, що вони не намагалися заборонити фільм. "Ми лише представили власнику кінотеатру West Newton Cinema інформацію про цей фільм, його замовників, продюсерів і спонсорів", після чого господар кінотеатру, що спеціалізується на показі незалежного та інтелектуального кіно, відмовився від показу.

Фільм отримав негативну рецензію від The Daily Beast. Фільм «божевільний, гучний і тупий», пише Девід Екс ".

За словами критика, "Т-34" вихваляє "войовничий націоналізм, орієнтований на минуле, на який режим російського президента Володимира Путіна розраховує, щоб мобілізувати "справжніх" росіян проти їх "фашистських" ворогів, у число яких можуть входити геї, феміністки, західні європейці і будь-хто, кому вистачить сміливості кинути виклик Путіну, який схопився за владу мертвою хваткою".

Нагадаємо, раніше ми писали, що путінська пропагандистка Скабеєва розбилася у ДТП, яку сама ж і спровокувала.