Церемонія гриміла з 14 по 25 травня і прикувала уваги шанувальників по всьому світу. Очолив журі фестивалю в 2019 році режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту. Під його керівництвом працювали ще сім осіб, серед них – американська актриса Ель Феннінг, актриса і режисер Маймун-Диай, американський режисер Келлі Райхардт, італійський режисер Аліче Рорвахер, французький режисер Енкі Білал, французький режисер Робін Кампільйо, грецький режисер Йоргос Лантимос і польський режисер Павло Павликівський.

Переможців журі оголосило під час церемонії закриття.
Володарем Золотої пальмової гілки став корейський режисер Пон Чжун Хо за фільм "Паразити". Друга за значенням нагорода — Гран-прі — дісталася постановниці Маті Діоп за картину "Атлантік"

Пон Чжун Хо

Варто відзначити, що перемога Пона Чжун Хо — перша за всю історію корейського кінематографа.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Мати Диоп — перша темношкіра жінка-лауреат за всі роки фестивалю. "Атлантік" — її дебютний повнометражний фільм.

Маті Діоп

Приз журі: "Знедолені" Леджено; "Бакурау" Клебер Мендонсе-Фільо. В основу "Знедолених" лягла короткомержка, знята ще в 2017 році. Картина, що розповідає про боротьбу місцевих банд, була номінована на премію "Сезар".

Краща жіноча роль: Емілі Бічем "Маленький Джо". Бічем виконала у фільмі роль вченого, який вирощує квітку, що дарує щастя.

Краща чоловіча роль: Антоніо Бандерас "Біль і слава"

Антоніо Бандерас
Антоніо Бандерас

Кращий режисер: Брати Дарденн "Юний Ахмед"

Кращий сценарій: Селін Ск'ямма "Портрет молодої жінки у вогні"

Спеціальна відзнака журі: палестинський режисер Еліа Сулейман "Повинно бути, це рай"; Агустіна сан Мартін "Монстр Бог"

Приз "Золота камера": "Our Mothers" César Díaz

"Золота пальмова гілка" в короткометражному конкурсі: Грецька режисер Василіс Кекатоса "Відстань між нами і небом"

"Квір-пальма" (повний метр): "Портрет молодої жінки у вогні" Селін Ск'ямма

Варто відзначити, що в минулому році Золоту пальмову гілку отримав фільм японського режисера Хірокадзу Корееди "Магазинні злодюжки".