Всі члени французької кінопремії "Сезар" пішли у відставку за два тижні до церемонії нагородження. Виявилося, що причиною стало висунення на 12 номінацій фільму "Офіцер і шпигун" Романа Поланскі.

Як повідомляє BBC, в тексті заяви засуджується "дисфункціональність" правління премії, а його представники звільнилися, щоб "вшанувати тих чоловіків і жінок, завдяки яким кіно в 2019 році сталося, знайти спокій і гарантувати, що кінофестиваль залишиться тільки кінофестивалем".

Варто відзначити, що протягом останніх місяців Кіноакадемія піддалася критиці за 12 номінацій фільму "Офіцер і шпигун" Романа Поланскі, який у 70-х роках виїхав з США за звинуваченням у сексуальних домаганнях.

Роман Поланскі
Роман Поланскі

В організації феміністок "Osez le Féminisme" заявили, що "в шоці" від того, що фільм режисера, якого "деякі жінки звинуватили у зґвалтуванні дітей", знову "підноситься французьким кінематографом".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того, у Франції пройшли протести проти включення фільму Романа Поланскі у список номінантів "Сезара".

У свою чергу режисер заявив, що члени правління премії "не повинні керуватися критеріями моралі" під час роздачі нагород.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, після фурору на "Оскарі" команда "Джокера" пішла у відрив.

Як повідомляв портал Знай.uа, зірка оскароносної стрічки "Паразити", південнокорейська актриса Хані Чі потрапила під хвилю критики.

Також портал Знай.uа писав, що "Оскар 2020" приголомшив увесь світ: Наталі Портман протестувала, Кіану Рівз показав маму, а Біллі Айліш вшанувала Кобі Брайанта.