Національний відбір на Євробачення 2020 вже завершився і вся країна дізналася, хто представить Україну на пісенному конкурсі в Роттердамі.

Знай.uа стежив за прямою трансляцією, яку вели відразу два канали: СТБ та UA:Перший, і готовий розповісти про фінальні виступи учасників.

Нацвідбір на Євробачення, фото - скріншот з відео
Нацвідбір на Євробачення, фото - скріншот з відео

Фінал почався з яскравого і неймовірно драйвового виступу Verka Serduchka.

Її "Dancing Lasha Tumbai" відразу запалив аудиторію. Після чого артистка заспівала свій хіт "Тук-тук-тук". Verka Serduchka, як завжди жартувала зі сцени, зазначила красу Тіни Кароль і випила келих шампанського. Звичайно ж, заспівала зі своїм бендом і "Make it rain champagne".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Виступ Verka Serduchka
Виступ Verka Serduchka

Першою на сцену у фіналі вийшла KRUTЬ. Марина Круть мала велику перевагу над усіма фіналістами - вона єдина виступала з бандурою. Тіна Кароль назвала її пісню "99" найкрасивішою. Однак, Данилко і Дроздов відзначили огріхи Марини у вокальному виконанні.

KRUTЬ
KRUTЬ

Дівчина з казковою піснею отримала від журі 5 балів, а від глядачів - 4. Таким чином вона завершила фінальну гонитву на 3 місці, маючи балів порівну з KHAYAT.

Під другим номером вийшла Jerry Heil - та сама дівчинка, яка заспівала майже рік тому "Охрана_отмєна" і на наступний же день стала відомою на всю країну.

Для неї це була перша спроба потрапити на Євробачення.

Jerry Heil у фіналі Нацвідбору
Jerry Heil у фіналі Нацвідбору

Після критики від журі у першому півфіналі і шанувальників у соцмережі співачка вирішила внести зміни в свій номер. Однак судді не оцінили такий вчинок Яни і розкритикували "зміну декорацій".

Jerry Heil у фіналі Нацвідбору
Jerry Heil у фіналі Нацвідбору

Не оцінили зміни і глядачі. Незважаючи на численність фанатів Jerry Heil, українці, солідарно з членами журі, поставили юному даруванню всього один бал. Сумарно дівчина закінчила цей фінал на останньому, 6 місці, маючи в активі 2 бали.

Під третім номером на сцену вийшла група-відкриття Нацвідбору Go_A.

До її складу входять Катерина Павленко – вокал, перкусія, Тарас Шевченко – клавішні, семплер, перкусія, Іван Григоряк – гітара, Ігор Диденчук – сопілка. Їх музика поєднує танцювальний біт, африканські барабани і етнічний фольк.

Go-A у фіналі Нацвідбору на Євробачення 2020
Go-A у фіналі Нацвідбору на Євробачення 2020

Після виступу зал аплодував групі настільки потужно, що ведучий Сергій Притула навіть змінився в обличчі.

Сергій Притула
Сергій Притула

Всі члени журі зійшлися на думці, що це найкращий виступ і гурт готовий їхати підкоряти Роттердам. Це вони показали і своїми балами, адже поставили групі оцінку 6. Глядачі теж не змогли пройти повз таку магію і одноголосно з журі дали Go_A максимальний бар. І з результатом 12 балів, "темні конячки" Нацвідбору вискочили на 1 місце.

Четвертим на сцену вийшов David Axelrod - співак, який раніше виступав як Володимир Ткаченко.

Для конкурсу він підготував чарівну пісню Horizon. В цьому році це єдина композиція, яка дуже типова для Євробачення. За виступ David Axelrod найбільше переживала його дружина, Олена Мозгова.

David Axelrod
David Axelrod

Для фінального виступу David Axelrod змінив свій образ.

На думку ведучого Сергія Притули, він став схожий на Джона Сноу з "Гри престолів". Судді також були вражені новим виглядом Девіда. Тіна Кароль навіть пробовкалась, що вийшла б за нього заміж.

Судді Нацвідбору на Євробачення 2020
Судді Нацвідбору на Євробачення 2020

Таке єднання суддів вилилося усього в 3 бали для David Axelrod, глядачі оцінили його і того нижче, поставивши виконавцю оцінку 2. Девід попрощався з Нацвідбором на позначці в 5 балів, які дозволили зайняти 5 місце в турнірній таблиці.

Під п'ятим номером на сцені з'явився співак KHAYAT.

Для конкурсу він підготував пісню Call For Love, яка дуже полюбилася в соцмережі.

"Після "меловінаторів" в Україні з'явилися "хайатики", - заявив ведучий Сергій Притула, натякаючи на велику кількість шанувальників молодого виконавця.

Виступ KHAYAT у Нацвідборі
Виступ KHAYAT у Нацвідборі

KHAYAT, як і інші фіналісти, вніс деякі зміни в номер після другого півфіналу. Це оцінили глядачі в залі, які голосно аплодували артистові. Виступ сподобався і журі Нацвідбору.

KHAYAT
KHAYAT

Журі оцінили KHAYAT в 4 бали, а потужна фанатська підтримка дала йому голосів на оцінку 5, що сумарно подарувало співакові 2 місце. Варто зазначити, що хлопець заявив про припинення виступів на Нацвідборі. Він стверджував, що якщо не пройде на Євробачення, то більше не буде пробувати свої сили.

Останніми на сцену у фіналі вийшов музичний проект TVORCHI.

Це український електронний дует з Тернополя, в який входять саунд-продюсер Андрій Гуцуляк і вокаліст Джеффрі Кенні.

Хлопці стали фаворитами у другому півфіналі Нацвідбору зі своєю піснею Bonfire.

Джеффрі Кенні з гурту TVORCHI
Джеффрі Кенні з гурту TVORCHI

Незважаючи на потужну фан-підтримку, судді розкритикували недосконалий вокал у виступі групи.

"Якщо бути чесними, вокал був ще гірший, я розчарований", - зазначив Віталій Дроздов.

TVORCHI 
TVORCHI 

Дует, в підсумку, "настарався" на оцінку 2 від зіркового журі. Глядачі ж поставили трієчку хлопцям і відправили їх на 4 місце з п'ятьма балами.

Таким чином, Україну представить фольклорна, потужна група GO_A c піснею "Соловей", яка однозначно сподобається європейському глядачеві.

Нагадаємо, що 65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2020 відбудеться в травні в місті Роттердам, Нідерланди. Перший і другий півфінали відбудуться 12 і 14 травня, в той час як гранд-фінал, в ході якого визначиться переможець, пройде 16 травня.