В культурному просторі з'явилися досить цікаві новини. Російські медіа пишуть, що син легендарного рокера Віктора Цоя, який загинув у жахливій автокатастрофі, Олександр, подав до Федеральної служби з інтелектуальної власності (Роспатент) заявку на реєстрацію бренду "Кіно".

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з російських видань.

Олександр Цой, скріншот: YouTube
Олександр Цой, скріншот: YouTube

Журналісти пишу, що згідно із заявкою, товарний знак "Кіно" реєструється по класу міжнародної класифікації товарів і послуг №41. Це означає, що під брендом може здійснюватися запис музики, проведення концертів та майстер-класів, зйомки фільмів і написання сценаріїв, книговидання, а також організація роботи дискотек і нічних клубів. Заявку подано від імені Олександра Вікторовича Цоя. У той же час Сашко Цой, відомий як музикант, композитор, продюсер і дизайнер, поки не коментував цю інформацію.

Багато музичних експертів не впевнені, що ця ідея приречена на успіх. Була ситуація, коли американський гурт "Металіка", яка викликала величезний ажіотаж своїм виступом у Москві, в саме серце поцілила шанувальників виконанням фрагмента пісні "Группа крови".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як потім з'ясувалося – цей хід гастролери використовують практично в кожній країні свого світового туру, виконуючи шматочок композиції з репертуару місцевих колективів. Тоді гітарист гурту "Кіно" Юрій Каспарян досить різко відреагував на подібну витівку. Він згадав про авторські права на твір російського гурту. Як відомо, вони належали вдові Віктора Цоя – Мар'яні, і музиканти "Кіно" в якийсь момент навіть намагалися з нею судитися за право виконання пісень гурту в оновленому складі.

Також варто нагадати нашим читачам, що в жовтні 2019 року гурт "Кіно" оголосив про перші за 30 років концерти в Москві і Санкт-Петербурзі. Їх було заплановано на осінь 2020 року. Сам же гурт "Кіно" утворився на початку 80-х років у Ленінграді (Санкт-Петербург, РФ). Її лідером був Віктор Цой. Музикант загинув у віці 28 років 15 серпня 1990 року після того, як його "Москвич" вилетів на зустрічну смугу і зіткнувся з автобусом "Ікарус" на трасі Слока — Талсі в Латвії. Водія автобуса було визнано невинуватим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Оззі Осборн зізнався, що лікується від хвороби Паркінсона: "Шість місяців жалюгідного існування".

Як повідомляв Знай.uа "Цой заснув за кермом?": на 30 роковини загибелі відновили останній день з життя лідера "Кіно".

Знай.uа писав, Віктора Цоя знову почують на сцені: легендарний гурт "Кіно" анонсував концерти.