Знаменитий український фотограф Віктор Марущенко пішов з життя після тривалої боротьби з важкою хворобою. Про смерть генія повідомив його колега Ярослав Солоп у своєму Facebook. З сумом, колега повідомив, що життя Марущенка обірвалося на 75-му році в ніч на 29 вересня.
Ярослав Солоп займався збором коштів на лікування фотографа.

"Не стало Віктора Марущенка. Велика втрата для України. Дякуємо всім небайдужим, хто долучився до збору коштів на його лікування. Співчуття близьким."—написав Ярослав Солоп.

Віктор Марущенко був засновником і директором власної школи фотографії. У його об'єктив свого часу потрапили українська художниця Марія Примаченко, композитор Валентин Сильвестров, актор і режисер Григорій Гладій та багато інших.

Народився художник і фотограф Віктор Марущенко в Новосибірську в 1946 році. У Києві жив з 1951 року. За свою творчу кар'єру став учасником понад 60 персональних та групових фотовиставок у Швейцарії, Німеччині, Франції, США, Канаді, Бразилії, Чилі, Словаччині, Росії, Україні. Учасник бієнале у Венеції та Сан-Паулу. Його знімки знаходяться в колекціях музеїв, галерей і приватних колекціонерів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, російський актор Микита Логінов помер від серцевого нападу на 57-му році життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Москві помер відомий російський оперний співак В'ячеслав Войнаровський, якого знають і люблять за виступами в шоу "Криве дзеркало".

Також портал Знай.uа писав, що мама "Рембо" Сильвестра Сталлоне померла трохи не доживши до 100-річчя.