Антон Зайцев, який виступає ведучим легендарного українського тревел-проекту "Орел і Решка", поділився інформацією про те, що змінилося в соборі Святої Софії після певного рішення турецької влади — повернути колишній статус мечеті.

Читайте Знай в Google News!

Цей собор є однією з найвидатніших пам'яток, яка була побудована ще за часів Візантійської імперії. Його щорічно відвідували мільйони туристів, проте як зараз все відбуватиметься - невідомо.

Собор Святої Софії був головною святинею православного світу, проте за часів Візантійської імперії турки-османи захопили Константинополь і перетворили собор на мечеть.

Орел і Решка в Софії: Новий Канал

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За більш ніж 80 років, в липні вперше провели намаз і зараз це відбувається протягом п'яти разів на день. "Орел і Решка" стало першим тревел-шоу, яке потрапило всередину Айя-Софії після цього скандального рішення турецької влади.

"Зайшовши в святиню, відразу помічаєш, що закрили всі візантійські ікони-мозаїки. Це зробили для того, щоб не травмувати почуття мусульман. Адже в ісламі заборонені зображення людей і тварин. Закрили також фрески на куполі і візантійські орнаменти на підлозі, постеливши величезний килим", - розповів Антон.

Ще необхідно роззуватися при вході і відвідувати пам'ятку туристами лише в перерві між намазами. Жінкам заборонено ходити по всій території храму, лише в певному місці, тоді як у чоловіків такої заборони немає.

Зараз за відвідування Айя-Софії-музею не вимагає будь-яких грошових коштів, тоді як раніше потрібно було заплатити 15 доларів. Телепередача "Орел і Решка" виходитимуть на "Новому каналі" щосуботи о 10:00.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чоловік Дорофєєвої Дантес розмріявся про попах: "Хлопчикам важче". Володимир Дантес показав миле фото в соцмережі і заговорив про бодіпозитиві і сексизмі.

Як повідомляв "Знай.ua", супермодель Аллу Костромічову звалив covid-19: "П'ю водичку, інших смаків не відчуваю"

Знай.ua писав, Jerry Heil придумала геніальне рішення на пляжі Одеси - напівгола, але в черевиках.