Український телеведучий, гуморист і волонтер Сергій Притула з перших днів повномасштабної війни допомагає не тільки українським військовим, а й мирному населенню нашої країни.

Спеціально для цього на базі його штабу в Києві було сформовано і гуманітарний штаб. В ньому зі своїх інтерв'ю Притула зізнавався, що їм вдавалося завозити гуманітарну допомогу навіть на тимчасово окуповані території України.

Гуманітарний штаб Сергія Притули
Гуманітарний штаб Сергія Притули

Наразі ж гуманітарний штаб Благодійного Фонду Сергія Притули запускає NEST – проєкт допомоги для українців, приватні будинки яких повністю зруйновані внаслідок обстрілу російської армії. Мета – повернути додому українські родини, допомогти відновити їхнє сімейне гніздо (англійською "nest", звідки й назва проєкту) на рідній землі – побудувати мобільний тимчасовий будинок. Він зводиться не окремим поселенням на околицях населеного пункту, а на земельній ділянці сім'ї, для якої цей будинок призначений.

Сергій Притула і проєкт NEST, фото: пресслужба Нового каналу
Сергій Притула і проєкт NEST, фото: пресслужба Нового каналу

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми розуміємо, наскільки українці ментально міцно пов'язані пуповиною зі своєю землею. Тому запускаємо проект NEST, який допоможе українським сім'ям залишатися у своїх громадах, між своїми друзями та родичами, на своїй землі, – каже засновник Фонду, волонтер та ведучий Нового каналу Сергій Притула - Якщо в сім'ї у зруйнованого будинку є шматок землі, ми привеземо і поставимо їм будинок. Це не тимчасове поселення, люди не стають переселенцями. Сім'я у себе вдома.

Сергій Притула і проєкт NEST, фото: пресслужба Нового каналу
Сергій Притула і проєкт NEST, фото: пресслужба Нового каналу

Перший такий будинок вже стоїть на ділянці родини Кириленків: п'ятимодульний будинок із трьома спальнями, кухнею та ванною. Родина в'їхала туди 31 липня. Кошти на нього зібрали американські школярі з Айдахо завдяки фонду "To Ukraine with love". (Не належить до Сергія Притули).

Цей же фонд без участі Сергія Притули встановив уже 3 будинки для сімей, які постраждали від окупаційних військ путіна.

Родина Кириленків в проєкті NEST, фото: пресслужба Нового каналу
Родина Кириленків в проєкті NEST, фото: пресслужба Нового каналу

На будівництво одного будинку потрібно 5 днів. Мінімальна комплектація будинку включає три кімнати – спальня, ванна кімната та кухня. Залежно від кількості членів сім'ї кількість модулів збільшуватиметься. Готові збірні конструкції монтують на розчищеній та розрівненій ділянці, підключають до наявних на території ОТГ комунікацій, комплектують меблями та технікою.

Один модуль коштує п'ять тисяч доларів, кількість модулів може змінюватись в залежності від розміру сім'ї. Планується збудувати стільки будинків, скільки зможуть залучити донатів.

Збір коштів для забезпечення сімей мешканцем розпочався 2 серпня 2022 року. Приєднуйтесь за посиланням!

Нагадаємо, що Сергій Притула зізнався , чи всі гроші українців йдуть за призначенням у ЗСУ .

Раніше ми повідомляли, що Сергій Притула нарешті видав всю правду про телеведучу Лесю Нікітюк .