У Києві муніципальні інспектори вже незабаром отримати право складати адміністративні протоколи, виписувати штрафи і евакуювати неправильно припарковані автомобілі.

Нововведення запрацюють вже з 27 вересня.


Нові правила для водіїв: штрафи, евакуація та протоколи


Ці дані особисто підтвердив очільник КП "Київтранспарксервіс" Олександр Німас:
"Уже в кінці вересня інспектори матимуть право складати протоколи порушень. Також їм буде дозволено евакуювати авто, припарковані в недозволеному місці: на перехрестях, велодоріжках, на місцях для інвалідів, в зонах руху громадського транспорту і пішохідного руху", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще


За словами чиновника, такі суворі заходи розраховані в основному на зимовий період: якщо автомобіль буде заважати роботі комунальної техніки.

На даний момент відповідними правами наділені лише співробітники поліції.
Не так давно у КМДА знову порушили питання повернення евакуаторів.

Дехто навпаки пропонує створити нові місця для парковки – по-перше, це позитивно вплине на інфраструктуру столиці, а по-друге, значно полегшить життя водіям, позбавивши від загрози штрафу.


Нові штрафи для водіїв: 2018 рік


Поки що поліція в цьому плані керується законом, який дозволяє правоохоронцям евакуювати транспортний засіб, якщо воно поставлено на проїжджій частині в 2 і більше рядів, розташоване на залізничних переїздах, на трамвайних коліях, на естакаді, мосту, шляхопроводі або під ним, в тунелі , на пішохідному переході або ближче 10 м від нього по обидва боки, на перехрестях і ближче 10 м від краю проїжджої частини при відсутності на ній пішохідного переходу.


Важливо! Машину можуть забрати, якщо вона стоїть ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду. Свої дії поліцейські повинні зафіксувати на відео.


Дивіться: у Київраді пропонують підвищити штраф за неправильне паркування


Нагадаємо, у МВС показали найоригінальніші і креативні номерні знаки українських водіїв.
Як повідомляв Знай.ua, на водіїв очікує чергове зростання цін на бензин.
Також Знай.ua писав, названо найулюбленіші марки машин серед українських водіїв.