Голова РНБО Олександр Турчинов розповів про успішні випробування відразу декількох типів нових озброєнь.

В Україні успішно пройшли випробування нової військової техніки. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає Корреспондент.

Турчинов заявив, що відбулися авіаційні випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу, який здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійку до впливу засобів радіоелектронної боротьби зв'язок на оперативній глибині до 200 км, перебуваючи в повітрі до 24 годин, а також бойового безпілотного комплексу, який може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд і точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

Крім того, в українській армії з'явилися нові льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів Скаут і АК1-3. Секретар РНБО зауважив, що ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку та швидке повідомлення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, а також з комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як вдень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Важливою деталлю цієї модернізації є можливість, завдяки автоматичній системі, управляти вогнем відразу декількох зенітних установок на відстані, з захищених позицій, не піддаючи ризику життя наших військовослужбовців", - пояснив секретар РНБО.

На полігоні були продемонстровані і випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання в різних варіантах їх застосування, і осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармати МТ-12 Рапіра.

Нагадаємо, генеральний штаб ЗСУ сообщил, що міжнародні навчання в Німеччині почалися для українських десантників дуже вдало.

Як повідомляв Знай.ua, у зоні бойових дій на Донбасі протягом поточної доби путінські терористи 5 разів порушили режим тиші, застосовуючи міномети, кулемети і гранатомети.

Також Знай.ua писав, що на Житомирщині, після бойових стрільб роти розвідників з військової частини було викрадено зброю – п'ять пістолетів і п'ять автоматів АКС-74.