Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в наступному році навесні буде проведена індексація пенсій. У проект державного бюджету України на 2019 закладено збільшення фінансування пенсій на 139 млрд грн.

Про це Володимир Гройсман повідомив у парламенті.

Вже з 1 березня, за словами прем'єр-міністра, буде проведена індексація пенсій. На виплату пенсій українцям в бюджеті закладено плюс 139 млрд грн, а також 27 млрд грн на виплату пенсій військовослужбовцям.

При цьому раніше стало відомо від Міністерства соціальної політики, що соціальні виплати працюючим пенсіонерам скасовувати не будуть.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В 2018 році з 1 липня мінімальна пенсія в Україні виросла на 4,5% до 1435 гривень. Вже з 1 грудня, згідно з бюджетом, відбудеться наступне підвищення пенсійних виплат. Так, віце-прем'єр Павло Розенко повідомив, що мінімальний розмір пенсії становитиме 1,5 тисячі гривень.

Раніше повідомлялося, що українці, які зараз знаходяться на заслуженому відпочинку, можуть чекати значної надбавки до пенсії 1-го березня 2019 року.

"Для забезпечення індексації пенсії щорічно проводиться перерахунок раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати", - йдеться в законі про пенсійне забезпечення.

Нагадаємо, озвучені нові правила підвищення пенсій.

Як повідомляв "Знай. ua", українцям підвищать пенсії двічі: від цифр зносить дах. Так, це буде дійсно "покращення".

"Знай. ua" писав, що влади завалять українських пенсіонерів СМС. Пенсійний фонд затвердив назву відправника повідомлення "PensFond".