У жовтні 2018 року українці відпочиватимуть більше. Уряд затвердив календар вихідних та святкових днів.

Перший святковий уїк-енд в українців буде з суботи 13 жовтня і по понеділок 15 жовтня. Додатковий вихідний з'явився у зв'язку з святкуванням "молодого" державного свята Дня захисника України.

14 жовтня християнство відзначає також велике церковне свято - Покров Пресвятої Богородиці, а також День захисника України, який традиційно є вихідним. У 2018 році 14 жовтня припадає на неділю, а значить, вихідний день переноситься на понеділок 15 жовтня.

відпочинок

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

7 жовтня 2018 року всі українські педагоги будуть відзначати День вчителя. В Україні вшановують вчителів щорічно у першу неділю жовтня ось уже кілька десятків років поспіль.

У той же час 5 жовтня, починаючи з 1966 року, у всьому світі святкують World Teachers' Day (Міжнародний день вчителя). Це означає, що святковий період у вітчизняних педагогів триватиме з п'ятниці по неділю, хоча додаткових державних вихідних не передбачено.

Хеловін

Хеллоуїн - святкують у всіх англомовних країнах 31 жовтня напередодні Дня всіх святих. В кінці минулого століття традиція святкування Хеллоуїна виникла і в інших країнах, в тому числі і в Україні. Хеллоуїн в 2018 випадає на будній день - середа. Він в Україні неє вихідним.

Нагадаємо: у фанатів "Сімпсонів" свято - в мережу злили уривок нового сезону.

Як повідомляв портал Знай.ua, у понеділок, 24 вересня, стало відомо, що у ці вихідні дні кияни розгорнули найдовший національний прапор України в усьому світі. Відповідний рекорд встановили під час так званого "Свята Подяки", яке організували протестантські церкви.

Також Знай.ua писав про те, що синоптики попередили, що пора готуватися до найгіршого.