Закарпатські чиновники, яких сайт "Миротворець" вніс до свого списку, почали звільнятись зі своїх посад.

Як повідомляє місцеве видання Mukachevo.net, написав заяву на звільнення директор Варієвської ЗОШ у Берегівському районі Олександр Марку, оскільки у нього є угорське громадянство. Марку також є депутатом районної ради сьомого скликання. Але наразі невідомо, чи він збирається скласти депутатський мандат.

Вслід за ним заяви на звільнення також написали головний спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту Берегівської РДА Жанна Цурі та головний спеціаліст відділу економічного розвиту і торгівлі Берегівської РДА Єльвіра Русин.

Також видання повідомляє, що на минулій сесії Берегівської районної ради стало відомо про складання мандату депутатом райради Каролем Беркі саме через угорське громадянство, хоча у своїй заяві він зазначив особисті причини.

Також, за попередньою інформацію, над аналогічною заявою думає і директор гечанської ЗОШ Бейло Якоб, який також за сумісництвом є депутатом.

Усі вони нещодавно потрапили до списку сайту "Миротворець" як особи, які мають подвійне громадянство. Станом на сьогодні до "угорського" списку "Миротворця" входять понад 500 осіб.

Дивіться: Як проходила процедура видачі угорських паспортів на Закарпатті.


Нагадаємо, у середу, 10 жовтня, Будапешт викликав "на килим" посла України через угорський список "Миротворця".

Як повідомляв портал "Знай.ua", до бази "Миротворця" за подвійне громадянство потрапили депутати із Закарпаття та заступник мера міста Чоп.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, політолог пояснив, чому Угорщина претендує на Закарпаття.