Відповідно до нового звіту складеного МВФ Україна є найбіднішою країною Європи.

Про це повідомив економіст Володимир Компанієць на своїй сторінці у Facebook.

Наразі вже відомо, що за результатами відповідного рейтингу по показнику ВВП на душу населення Україну обійшла навіть Молдова.

Крім того відомо, що у новому звіті, який розробив МВФ за жовтень, порівнявши з кветнем показник ВВП України був переглянутий також й іншиї країн.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також відомо, що за результатом такого перерахунку заначно змінились показники Молдови, що і презвило до різкого підняття у рейтингу.

Відомо, що у нинішньому рейтингу Молдова займає 133 місце у світі з 2694,469 доларів ВВП на душу населення, а Україна - 134 місце в світі з 2656,01 доларів ВВП на душу населення.

До слова офіційна зарплата у Молдові також набагато більша ніж в Україні.

Середня офіційна зарплата в другому кварталі 2018 року:
Молдова - 375,82 доларів (6369.8 леїв)
Україна - 325,53 доларів (8529 грн)

Також варто відзначити, що розмір офіційної середньої зарплати Україна також займає далеко не перші місця.

Разом з тим варто відзначити, що раніше Україна потрапила до нового рейтингу складеного аналітиками Світового банку.

Зокрема, експерти поставили Україну на 50 місце у відповідному рейтингу серед більше півтори сотні країн.

"Україна посіла п'ятидесяте місце з 157 країн Індексу розвитку людського капіталу-2018", - йдеться в доповіді.

Також варто відзначити, що Україна набрала 0,65 бали з максимальних 1, що трішки вище ніж середній по світу. Крім того відомо, що при визначенні індексу людського капіталу враховуються наступні складові: рівень освіти в країні, професійної підготовки, працевлаштування та занятности, тривалості життя.

Наразі вже відомо, що у першу десятку країн потрапили Сінгапур, Китай, Фінляндія, Південна Корея, Австралія, Ірландія, Нідерланди та Канада.

Крім того варто додати, що популярний американський фінансово-економічний журнал Forbes представив рейтинг компаній—кращих роботодавців у світі.

Перші три рядки зайняли американські компанії: Alphabet (холдинг, що володіє декількома компаніями, що раніше належали Google Inc., і самій Google Inc. у тому числі), Microsoft і Apple. Про це повідомляється на сайті Forbes.

У першу десятку також увійшли: Walt Disney (США); Amazon.com (США); CNOOC (Гонконг); Daimler (Німеччина); Kasikornbank (Таїланд); Celgene (США), BMW (Німеччина).

Нагадаємо, Україна посіла у рейтингу самогубств не останнє місце.

Як повідомляв "Знай.ua", соціологи дізналися, скільки українців готові захищати Донбас. А по факту?.

Також "Знай.ua" писав, що кримінальні пики російських чоловіків очолили рейтинг антикраси.

Рейтинг армій світу: чому Україна - на 29 місці