Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійних відносин з Константинопольським патріархатом.

Як повідомляють російські ЗМІ, керівник Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон заявив про це після засідання Синоду Російської православної церкви в Мінську.

Він заявив, що на засіданні Священного Синоду було прийнято рішення про повний розрив спілкування з Константинопольським патріархатом.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Раніше повідомлялося, що Кремль готує Україну до "релігійної війни". Москва намагається задіяти свою грізну інформаційну зброю - "загострення".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Про це пише оглядач Катерина Щоткіна на порталі ZN.UA. Автор заявляє, що це нам така кара - нам і Константинополю, який "віроломно вторгся".

"Саме Константинополь (ну і ми частково) вже призначено "відповідальним" за кров, яка "проллється". І почасти через ці загрози (і розуміння їх серйозності) у підсумковому документі Синоду є рядки із закликом до всіх залучених сторін утриматися від насильства і замаху на храми та майно", - заявила оглядач.

"З цим же закликом на своєму тріумфальному брифінгу звернувся патріарх Філарет. Він запевнив, що від українських церков і віруючих ніякої загрози релігійного світу немає. Ніяких "захоплень" та інших силових акцій не планується. І всім чудово відомо, хто більше всіх зацікавлений у тому, щоб "загострення" сталося", - додала Катерина.

Нагадаємо, українці ледве встигли порадіти історичній події надання Томосу, як відразу ж стало відомо про ще одну важливу перипетію в церковному житті - обговорення кандидатури майбутнього голови Єдиної Помісної УПЦ.

Як повідомляв Знай.ua, Кремль вже кілька днів кипить обуренням і нервовими заявами у бік надання автокефалії УПЦ. Офіційна Москва з піною на губах коментує це рішення, оскільки зацікавлена у подальшому збереженні контролю над Україною.

Також Знай.ua писав, Cинод Російської православної церкви прийняв шокуючі рішення. Російська православна церква де-факто розірвала єдність з Константинопольським патріархатом.