Українським хакерами вдалося отримати доступ до окремим російським прогандистским ресурсів. Завдяки отриманими даними, випливли цікаві подробиці проведення концерту, який транслюватиметься 20 жовтня на телеканалі "Інтер" з нагоди святкування 22 річниці з дня його заснування.


Згідно зі сценарієм, керівництво телеканалу "Інтер" підготував феєричне "театральна вистава" про нібито збуреннях їх глядацької аудиторії з посилом "утиски" російської мови, а також обмеження її звучання в мовному просторі, яка відбудеться під час святкового концерту з нагоди дня народження телеканалу, повідомляє "Enigma".


Український телеканал "Інтер", який "повинен був перейти на українську мову", підготував масштабний концерт на честь своєї річниці. Скандальний телеканал, в якості ведучого запросив Андрія Доманського (підтримує антиукраїнську пропаганду). Такий привід не пройшов непоміченим для російський пропагандистів, які й підготували сюрприз для української аудиторії.


Ось невеликий уривок з підготовленого сценарію:

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще


Як ми бачимо, у відповідності зі сценарієм, після початку святкового концерту, і мови Доманського, який почне святкове шоу українською мовою, буде перервано глядачем із залу і зазначено, що він не повною мірою розуміє українська (державна) мова і висловить прохання не тільки від себе, а від усієї аудиторії телеканалу "Інтер" продовжити концерт російською мовою.

Андрій Доманський з награним небажанням підкориться вимозі глядача, продовжить далі вести концерт вже російською мовою, аргументуючи своє рішення тим, що весь персонал телеканалу працює виключно для своїх телеглядачів і повинні прислухатися до їхніх побажань.

Вже з 13 жовтня 2017 р закон зобов'язав телеканали збільшити частку передач і фільмів українською мовою до 75%. У свою чергу телеканал "Інтер", на якому частка української мови є однією з найменшою серед українських телеканалів, неодноразово висловлював протест і наполягає на неприпустимості обмеження мовлення на російській мові, а також запевняє, що створення в необхідному обсязі якісного контенту на державну мову неможливо.

"Інтер" почав інформаційну акцію з цього приводу і активно популяризує ролик, в якому з великим сумом повідомляє своїм глядачам про необхідність введення в добовий ефір 75% російськомовного контенту. У коментарях "прихильники" телеканалу назвали введення української мови "маразмом", "неповагою до інших національностей" і "утиском прав російськомовних".

Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в травні 2018 р оштрафувала телеканал "Інтер" на 4 046 000 гривен (25% ліцензійного збору) за розпалювання ворожнечі під час концерту до так званого Дня перемоги, в якому демонструвалося святкування на честь 9 травня. При цьому, одним з провідних зазначеного концерту був ніхто інший як Андрій Доманський.
Українські артисти як Ані Лорак, Таїсія Повалій, Світлана Лобода, Aleekseev і інші, які на сьогоднішній день "працюють" і виступають в Росії, візьмуть участь в концерті телеканалу "Інтер".


Як ми бачимо, телеканал "Інтер" продовжує використовувати російських пропагандистів для розколу українського суспільства. Він повертається до коханої Кремлем так званого "мовного питання" і необхідності "захисту російськомовного населення", створює істотну підставу для роботи російської пропагандистської машини в умовах агресії РФ проти України.


Дивіться: скандал з телеканалом "Інтер"


Нагадаємо, тисячі активістів з різних областей України приїхали до Києва на мітинг.
Як повідомляв Знай.uа, Охлобистін жорстко образив українців. Також
Знай.uа писав, Таїсія Повалій скасувала концерт після невдалих "уколів краси".