Мер Херсона Володимир Миколаєнко назвав слідству прізвище ймовірного замовника нападу на свою радницю, громадську активістку Катерину Гандзюк.

Про це він повідомив під час засідання Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради по вивченню фактів нападів на громадських активістів, передає "Громадське".

"Я був у слідчого СБУ і поділився даними, які мені сказала Катерина. Я був у неї і запитав, хто це може бути. Спочатку вона сказала це "русня". А потім назвала конкретне прізвище, хто це може бути. Я поділився цими відомостями зі слідчим" Володимир Миколаєнко

На засіданні комісії мер Херсона не назвав прізвище підозрюваного. У той же час, він зазначив, що "ні одного поганого слова від Катерини Гандзюк про Паламарчуке не чув".

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що в справі херсонської активістки Катерини Гандзюк, яка нещодавно померла в київській лікарні, з'явилися зрушення в зв'язку з арештом головного підозрюваного в замаху.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення правоохоронців.

Так, стало відомо, що в понеділок, 12 листопада, суд заарештував головного підозрюваного в замовленні злочину Ігоря Павловського - колишнього помічника депутата від БПП Миколи Паламарчука, якого в ЗМІ називають одним з "наглядачів" за силовими структурами області від влади.

Катерина Гандзюк

Також нагадаємо, хто такий Павловський:

Про Павловського відомо, що в 2015 році він балотувався на виборах у Херсонській облраді за списками Блоку Петра Порошенка. В останньому скликанні Верховної Ради Ігор Павловський був помічником Миколи Паламарчука. 6 листопада - коли ім'я спливло у пресі - Паламарчук поспішив його звільнити.

Як повідомляв раніше Знай.uа, мер Львова Андрій Садовий дуже різко висловлювався на адресу херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Також "Знай.uа" писав, що у Херсоні підпалили будинок екс-помічника депутата від БПП, якого вважають причетним до нападу на Гандзюк.