Поранений в Керченській протоці моряк Андрій Артеменко розповів своїй дівчині про те, як їх інструктували перед виходом у море. Хоча їм заборонили повідомляти сім'ям подробиці операції.

Про це повідомляє Інформатор.

Близькі повідомили, що перед виходом у море українських моряків відібрали телефони і сховали їх у сейфи. Також їм дали наказ і заборонили близьким повідомляти будь-які подробиці плавання.

Рідним Артеменко стало відомо, що він перебував на судні "Бердянськ" лише з новин. За їх словами, моряків ВМС України відправили в море в п'ятницю, 23 листопада. Дещо він устиг розповісти своїй дівчині Марині.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Якщо будуть відкривати вогонь і перекривати шлях – не зупиняйтеся і стріляти у відповідь", - згадує Артеменко слова керівництва.

Вже 25 листопада Росія відкрила вогонь по кораблях ВМС України. В результаті атаки поранено шість українських військових. За наявними даними в полон до росіян потрапило 23 українських моряків.

Раніше повідомлялося, що з'явилися подробиці про характер поранень, які отримали українські військові внаслідок вогневого контакту з російським катером "Смарагд".

Так, за інформацією джерел окупаційних властей Криму і російських спецслужб стало відомо, що з трьох постраждалих найбільш важкі травми у двох: одного з військових відірвало пальці на руці, ще одному сильно пошкодила ногу, осколки увійшли в стегно, в результаті чого сталася велика крововтрата.

Нагадаємо, з'явилися перші подробиці про долю екіпажу, троє чи шестеро поранених, Путін нахабно бреше. Український омбудсмен намагається достукатися до окупантів.

Як повідомляв Знай. ua, з'явилися моторошні дані про стан захоплених ФСБ українців. Всі ці подробиці озвучені російськими ЗМІ і співробітниками путінських спецслужб.

Знай. ua писав, що у мережі порівняли військові сили України і Росії. Росія має перевагу в озброєнні у разі конфлікту в море.