Путін продовжує "каламутити воду" у Азовському морі - через російську агресію у Керченській протоці "застрягли" понад 140 суден, які не пропускають до портів.

Про це пишіть ЗМІ з посиланням на відповідну інформацію Державної прикордонної служби станом на 7 грудня.

У повідомленні йдеться, що у очікуванні проходу в Керченській протоці застрягли понад 140 суден через дії Російської Федерації.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"На якірних стоянках і рейдах в очікуванні проходу Керченською протокою знаходиться більше 140 судів, 98 з яких з боку Чорного моря", - заявили у відомстві.

Відзначається, що раніше в кінці листопада в Керченській протоці стояло понад 400 суден, хоча в перші дні грудня ситуація покращилася і їх кількість знизилася до 105.

Таким чином, подібними діями РФ збільшує ризик аварійних ситуацій через накопичення судів на стоянках, стверджують прикордонники.

"При цьому окупанти створюють перешкоди саме кораблям, що прямують в українські порти", - заявили в ДПСУ.

Варто додати, що ФСБ привкіпливо перевіряли всі судна, які прямували в Україну і з України.

ФСБ Росії
ФСБ Росії

Нагадаємо, у районі Керченської протоки, яку заблокувала Росія, зараз зібралися понад 400 українських та іноземних суден.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, у міністерстві з питань тимчасово окупованих територій розповіли, що російська сторона свідомо продовжує блокувати Керченську протоку, через, що вже більше 400 суден не можуть дійти до українських портів у Маріуполі та Бердянську.

"У період з 25 по 27 листопада кількість судів в Керченській протоці і поблизу неї збільшилася більш ніж в 2,5 рази - з 167 до 421-го. Через блокування і перегородило Російською Федерацією проходу по Керченській протоці, який згідно з Конвенцією ООН з морського права 1982 року використовується для міжнародного судноплавства, українські та іноземні торгові судна змушені залишатися в акваторії Чорного і Азовського морів без подальшої можливості заходу в порти Бердянська і Маріуполя" , - йдеться в повідомленні.

Раніше Знай.uа писав про те, що у понеділок, 3 грудня, було зафіксовано активний рух суден через Керченську протоку у напрямку українських портів в Азовському морі.

Також Знай.uа повідомляв, що від російської агресії не застрахована жодна країна, інцидент у Азовському морі може повторитися і в територіальних водах інших держав.