Кияни отримали платіжки за газ з новими тарифами. "Київгаз" опублікував нові розцінки на блакитне паливо для населення, які почали діяти з 1 листопада 2018 року.

Про це сказано на офіційному сайті компанії.

Так, власники лічильників тепер будуть платити не 6,96 грн за 1 куб. м (з ПДВ), як раніше, а 8,55 грн за 1 куб. м (з ПДВ). Таким чином, тарифи зросли на 22,8%.

Тим, хто не користується лічильником, варто врахувати, що в період відсутності централізованого гарячого водопостачання населення норма споживання природного газу на газову плиту встановлюється у розмірі 5,4 куб. м на людину в місяць.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Боржників відрізатимуть від газу

Українців попередили, що за борги в 4 тисячі гривень будуть відключати газ. Спочатку прийдуть попереджувальні листи, якщо громадяни свідомо уникають погашення боргів, тоді до них будуть застосовувати жорсткіші санкції.

Тому, влада просить не ризикувати, щоб взимку не залишитись без тепла.

Нагадаємо, міністр соцполітики Андрій Рева повідомив, що близько чотирьох мільйонів українців, можуть залишитися без пенсій. А все тому, що отримують зарплати "у конвертах".

Як повідомляв портал Знай.ua, більшість українців живуть від зарплати до зарплати. Звичка економити та відкладати на "чорний день" сьогодні спостерігається сред громадян, яким від 30 до 40 років. Найменше заощаджень мають українці, яким за 60.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили всі нюанси монетизації субсидій. Програма уряду по виплаті "живих" грошей за зекономлені субсидії розпочнеться у 2019 році та пройде у три етапи.

Дивіться: Все про тарифи на газ та санкції проти України