Українську журналістку Олену Бойку депортують з Росії нібито за "порушення правил перебування".

Відповідне рішення прийняв Преображенський суд Москви. Він визнав її винною порушення правил в'їзду в Російську Федерацію або режиму перебування і призначив їй адміністративне стягнення у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 5 тисяч рублів з примусовим видворенням за межі РФ.

Як відомо, в Україні Бойко підозрюють за статтями "замах на територіальну цілісність і недоторканність України" і "державна зрада".

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Росії вона відома своїми виступами з критикою чинної української влади на ток-шоу пропагандистських телеканалів.

Свого часу стало відомо, що львівська журналістка Олена Бойко, яка втекла з України, зникла в Росії. Про це розповіла в Facebook дружина російського журналіста Юлія Норкина з посиланням на заяву доньки зниклої.

"О 9:30 ранку прийшов дільничний з двома в формі і одним цивільним, сказали, що їй потрібно пройти до відділку на кілька запитань. Вона одяглася і пішла з ними. Через кілька годин прийшов поліцейський, але подруга побоялася відкрити двері, так як мама попереджала взагалі нікому не відкривати. Потім виявилося, що телефони вона залишила вдома, і з цього часу її досі немає і ніяких ознак існування ", - розповіла донька Бойко.

"Коли вона почала дзвонити по всіх відомих номерами, в відділенні сказали, що її немає. Потім повідомили, що Бойко відвезли в ФСБ. "Підсумок сьогоднішнього ранку за інформацією, що в ФСБ її немає і не була зареєстрована ніде", - йдеться в повідомленні.

Дивіться: Двох журналісток російських пропагандистських телеканалів видворили з України

Нагадаємо, Forbes назвав найдорожчих письменників світу.Як повідомляв "Знай.ua", українська журналістка Яніна Соколовська стверджує, що одразу ж після розірвання Україною договору про дружбу з РФ, різко зросли проросійські настрої. Також "Знай.ua" писав, представниця російського МЗС Марія Захарова оскандалилася черговим фейком про ЗСУ в контексті останніх подій у Керченській протоці.