Оформлення субсидії для дівчини стало справжнім випробуванням

У Вінниці журналістка, яка виявилася непрацездатною через хворобу, протягом трьох місяців домагалася пільг, але чиновники вимагають виплатити три тисячі гривень єдиного соціального внеску за період, коли вона працювала за трудовим договором.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Як каже Аріна Кантонистовая, після того, як вона важко травмувала ногу і перенесла операцію, вона заплатила близько 40 тис грн, і зараз у неї немає засобів до існування.

"В мене титанова йде, а така пластина, і тут сім шурупів. Ось, я ось можу назвати себе залізним людиною", – з гумором каже жінка.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Аріна працює за трудовим договором – їй не платять фіксовану заробітну плату, а платять за кожен знятий матеріал, проте влітку вона не заробила ні копійки, так як лежала вдома з переломом ноги.

При цьому її мати – пенсіонер з мінімальними виплатами, тому Аріна вирішила оформити субсидію, оскільки у сім'ї немає грошей на комуналку, однак їй було в цьому відмовлено, так як вона не сплатила єдиний соціальний внесок.

"Запропонували заплатити ЄСВ в розмірі близько трьох тисяч гривень. Ми не можемо його заплатити, бо не буде з чого", – пояснила журналістка.

Жінка вирішила ще раз подати на субсидію, пояснила несплату Єдиного соціального внеску тривалим лікуванням, але їй знову відмовили, так як соціальні служби вимагали довести хвороба, відправивши Аріну до лікарів.

"Зараз буду знову йти в лікарню, на комісію, щоб підтвердили, що я дійсно в даний момент непрацездатна", – розповіла Аріна Кантоністова.

В даний момент журналістка лікує спину після ще однієї складної операції на хребті, а після виписки сподівається пройти медичне обстеження, щоб зуміти довести непрацездатність.

"В мене йде остеохондроз з практично по всіх відділах хребта, грижі", – додала вона.

Після операцій лікарі дали пораду оформити інвалідність третьої групи, але поки її немає – субсидії жінці не бачити, кажуть чиновники.

"Коли вам вже встановлять групу інвалідності, тільки тоді ви звертаєтеся до нас, і ми можемо вже розглядати ваше питання", – пояснили в "прозорому офісі.

Журналістка бажає пройти медкомісію, яка зможе довести, що вона непрацездатна, оскільки це найшвидший спосіб, щоб мати субсидію, адже сім'я не має зайвими грошима для сплати внеску та оформлення інвалідності триватиме довше. Але навіть якщо групу призначати в цьому місяці, субсидію нададуть тільки в наступному році.

Нагадаємо, На пенсію у 80: українців змусять працювати вічно

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Українцям підвищать пенсії, але пощастить тільки обраним

Також "Знай.uа" писав про те, що Субсидій не буде: українці почали "стукати" на сусідів в кращих традиціях СРСР