У Києві підрозділу Міністерства внутрішніх справ працюють в посиленому режимі через проведення Об'єднавчого собору.

Про це в Facebook повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Він розповів, що для підтримки проведення Об'єднавчого собору прибувають віряни з усіх куточків України через , що можуть виникнути катастрофічні моменти. Адже проросійські сили можуть скористатись великим скупченням людей.

Також Шкіряк розповів, що на вулиці столиці було спеціально виведено додаткові сили правоохоронців з числа поліції та Національної гвардії.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"На підтримку Об'єднавчого собору прибувають тисячі українських віруючих. Підрозділи МВС працюють в посиленому режимі і здійснюють всі необхідні заходи з охорони громадської безпеки, для захисту прав і свобод мирних громадян. Залучених сил і засобів цілком достатньо, щоб впоратися з будь-якими викликами", - написав він.

За його данними у цілому було залучено понад 4 тисячі правоохоронців.

Разом з тим варто відзначити, що Вінницький Свято-Преображенський кафедральний собор Української Православної Церкви захопили невідомі відразу після ранкового богослужіння.

Наразі вже відомо, що вранці 15 грудня до кафедрального собору під'їхали молодики та відібрали в місцевої охорони ключі від всього комплексу приміщень.

"Забирайте свої речі і йдіть", - заявили вони представникам УПЦ.

Варто відзначити, що митрополит Вінницький та Барський Симеон виявився у числі небагатьох з Московського патріархату, які публічно оголосили про участь в Об'єднавчому соборі.

Більше того наразі вже відомо, що Симеон в супроводі благочинного Вінницького районного благочиння архімандрита Дорофея (Маркевича), а також митрополит Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександр (Драбинко) прибули до Софійського собору для участі в "об'єднавчому Соборі".

Нагадаємо, УПЦ МП стоять на колінах під Радою, епічні фото.

Як повідомляв "Знай.ua", Філарет пояснив, навіщо Україні потрібен Томос.

Також "Знай.ua" писав, що Варфоломій відхрестився від церковного "престолу" України.

Об’єднавчий собор: Експерти попереджають, що процес обрання предстоятеля може затягнутися