Безпілотник СММ ОБСЄ дальнього радіуса дії днями зафіксував ситуацію, яка відбувається на лінії зіткнення та в тилу ворога.

Про це повідомляє прес-центр Об'єднаних сил.

Безпілотник зафіксував дві буксирувані гаубиці (2A36 "Гіацинт-Б", 152 мм) поблизу населеного пункту Нове на захід від Луганська.

"За даними звіту СММ ОБСЄ від 15.12.2018 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчують, що озброєння та військова техніка з боку найманців збройних формувань РФ розміщуються з порушенням ліній відведення важкого озброєння", - підкреслюють у повідомленні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

"Такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань РФ вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, взятих на себе зобов'язань в рамках консультацій ТКГ щодо відведення озброєння та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту", - підкреслює українська сторона.

бойовики "ЛДНР"
бойовики "ЛДНР"

Нагадаємо, з кожним днем ситуація на лінії зіткнення все менш нагадує "перемир'я", а тим паче – виконання Мінських домовленостей.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Приміром, протягом минулої доби противник 21 раз відкривав вогонь по позиціях наших військових, у тому числі – 9 разів із забороненої зброї.

Раніше Знай.uа писав про те, що унаслідок успішно проведеної операції силами ООС на Донбасі було ліквідовано троє бойовиків російсько-терористичних формувань.

Про це повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц і опублікував відповідне відео.

За інформацією військового, троє бойовиків російсько-терористичних формувань ліквідовані в результаті вивіреної відповідної атаки із застосуванням ударного БПЛА на позиції окупантів.

Волонтер Юрій Мисягін повідомив, що українські військові на Донбасі останнім часом стрімко освоюють ударні безпілотники:

"... На деяких ділянках фронту для окупантів склалася справді загрозлива ситуація, пов'язана з атаками їх позицій ВСУ за допомогою квадрокоптера. Знищується усе: техніка, бк, особовий склад і самі позиції. Причому нальоти відбуваються кілька разів на добу, як вдень, так і ввечері, або пізно вночі. І це тільки початкова стадія такої війни, дали буде ... ", - розповів Мисягін.

Також Знай.uа повідомляв, що Рада національної безпеки та оборони показала відео випробувань нового українського 120-мм мобільного мінометного комплексу "Барс-8ММК".