Рятувальники повідомили про стан знайденого після чотирьох діб у засніжених Карпатах київського екстремала Ігоря Грищенка.

Про це розповіла речниця надзвичайників Закарпаття Наталія Батир.

У повідомленні йдеться, що врятований 10 січня ввечері на Закарпатті зниклий лижник Ігор Грищенко зараз перебуває в реанімаційному відділенні Свалявської райлікарні. Чоловік обморозив кінцівки, але його стан стабільний.

лікарня
лікарня

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Речниця рятувальників додала, що 10 січня зниклий поблизу гори Гимба турист Ігор Грищенко вийшов на зв'язок і повідомив рятувальникам, що перебуває в хатинці лісника біля річки на Боржавському хребті та почувається добре. Згодом цього ж дня надзвичайники знайшли чоловіка.

Коли ті забирали туриста з хатинки лісника, він виглядав бадьорим, усміхався та жартував, дякуючи рятувальникам.

"У нас не було таких випадків, аби після таких довгих пошуків у горах людину знаходили живою. Це – перший випадок, і ми усі раді, що ця історія закінчилася хепіендом. Якщо бути відвертими, учора у пошуковиків уже майже не лишалося надії, що загублений у Карпатах турист – живий, допоки він знову не подзвонив і не повідомив, де перебуває", – резюмувала Батир.

Вона також додала, що у цьому випадку туриста врятували навички виживання в екстремальних умовах та належне екіпірування.

Окрім того вона розкрила невідомі подробиці цієї неймовірної історії.

Ввечері 6 січня до Служби порятунку повідомлення про те, що в районі гори Гимба заблукали 2 лижників. Сповістила про це дружина одного з туристів. Одним зі зниклих лижників виявився Ігор Грищенко. О 15:40 рятувальники відшукали друга Грищенка у задовільному стані, а його самого не вдалося знайти. Адже чоловіки, коли зрозуміли, що загубились, вирішили розділитись.

Нагадаємо, у четвер, 10 січня, рятувальники нарешті знайшли лижника-екстремала Ігоря Грищенка з Києва, який чотири дні тому загубився у Карпатах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, четверту добу поспіль у засныжених Карпатах шукають зниклого туриста з Києва.

Також Знай.ua писав про те, що на Закарпатті стало відомо про місцезнаходження Ігоря Грищенка, альпініста, який заблукав у горах на Різдво.