8 січня Міністерство охорони здоров'я вже втретє розірвало контракт із Катериною Амосовою.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що Катерину Амосову звільнили з посаду ректора Національного медичного університету імені Богомольця.

У відомстві пояснили чергове звільнення ректорки невиконанням Амосовою вимог Державної аудиторської служби.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто відзначити, що Амосова відновилась на посаді через рішення Окружного адміністративного суду Києва ще 26 грудня 2018 року.

Разом з тим варто відзначити, що ще 2 жовтня, Комітет з питань охорони здоров'я підтримав постанову про звернення до Кабінету міністрів України про звільнення виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун та заступника міністра Олександра Лінчевського.

Варто відзначити, що рішення було прийнято одноголосно.

"Постанова про нездатність правового статусу керівництва Міністерства охорони здоров'я України, невідповідність займаним посадам і звернення до Кабінету міністрів України про звільнення з посад першого заступника міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун та заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Лінчевського № 8587. Одноголосно проголосовано", - повідомила Богомолець.

Крім того варто відзначити, що Уляна озвучила умови, за якими аптеки будуть зобов'язані прийняти куплені раннє ліки.

"Коли аптека буде отримувати ці ліки, вони повинні перевірити, що вони не були відкриті, що вони не були використані і що нічого не було порушено регламент самої упаковки і все інше. Тоді в цьому немає ніякої загрози", - каже Супрун.

Також вона розповіла, що в даний момент міністерство працює над реорганізацією Держлікслужби, яка буде стежити за медикаментами.

"Ми надаємо їм набагато більше повноважень по інспекції. І вони самі, регіональні представники будуть інспектувати, щоб все це відбувалося правильно. І це більша відповідальність на них, велика відповідальність на аптеках", - каже Уляна Супрун.

Нагадаємо, Супрун дала поради, як боротися з небезпечною хворобою.

Як повідомляв "Знай.ua", українців почав косити страшний грип-убивця, пацієнти згорають буквально за добу.

Також "Знай.ua" писав, що Порошенко позбувся Богомолець.

Звільнення Амосової: чому МОЗ і медінститут знову воюють