Національна поліція в Харківській області відкрила одразу дві кримінальні провадження за фактом обвалу даху павільйону на міському ринку, про що повідомили у прес-службі відомства.

Як стало відомо, поліція розслідує подію за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 272 ("Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою") і ч. 2 ст. 367 ("Службова недбалість").

Металева конструкція впала у п'ятницю, 11 січня, близько 19:43, при цьому рятувальники спрацювали оперативно, і вже до 21:00 всі завали були розібрані.

В результаті події пошкодження отримали три жінки, яким не пощастило в цей час проходити повз недобудованого торговельного павільйону біля станції метро Масельського. Жінкам 26, 27 та 62 років була надана необхідна медична допомога.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що не так давно Одеська область здригнулася від потужного землетрусу. Епіцентр сейсмічної активності розташований у небезпечній зоні Румунії, проте поштовхи докотилися до самої Одеської області. Сейсмологи попереджають, що в даному регіоні можуть спостерігатися більш сильні поштовхи. Менш сильні поштовхи дійшли до південної частини Молдови, зокрема, там відчувалися поштовхи силою два бали.

Як повідомляв портал "Знай.uа": фахівці розповіли, що існує цілий ряд причин, по якому Кримський міст зруйнується через нетривалий час. Як стало відомо, ще на стадії будівництва було відомо, що споруда розташована на стику тектонічних плит, тому, як тільки вони змістяться, міст одразу ж зруйнується.

Також "Знай.uа" писав, що з кримської гори Ай-Петрі зійшли шість лавин, в результаті чого велика кількість автотранспорту і сотні людей опинилися в сніговій пастці. Як стало відомо, величезна кількість снігу обрушилася прямо на автомобілі, при цьому вони самостійно вибратися не можуть і потребують допомоги рятувальників. Самозваная влада повідомила лише про одну лавину, а інші чомусь не помітила. На проблемні ділянки виїхали пошуково-рятувальні загони, які надають допомогу постраждалим.