У Києві шість військовослужбовців Національної Гвардії України госпіталізовані в лікарню, у них підозрюють ветрянку. Інформацію передає видання УНН з посиланням на лікаря-епідеміолога Північного Київського територіального управління НГУ, старшого лейтенанта медичної служби Лесю Купрієнко.

"На сьогоднішній день з військових частин Київського гарнізону виявлено та направлено в лікувальні установи 6 військовослужбовців з підозрою на захворювання на вітряну віспу", - заявила медик.

Купрієнко підкреслила, що військові постійно знаходяться в групі ризику з-за того, що змушені виконувати службово-бойові завдання в місцях масового скупчення людей – на різних заходах і під час несення служби громадського порядку.

Купрієнко підкреслила, що говорити про епідемію серед військових поки рано – ситуація не виходить за межі контрольованого і залишається стабільною. У Нацгвардії проводять профілактику з урахуванням механізму повітряно-краплинного шляху передачі вітряної віспи.

Дивіться: симптоми вітрянки у дорослих

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали все про краснуху: як діагностувати і лікувати небезпечну хворобу.

Краснуха – це гостре вірусне захворювання, яке проявляється головним чином у вигляді червоної висипки по всій площі тіла. Цією недугою страждають найчастіше діти до семи років, проте у дорослих також існує високий рис підхопити захворювання.

Цікаво, що людина, яка вже перехворів краснухою, отримує стійкий довічний імунітет проти вірусу.

Важливі факти про краснусі:

  • Спеціальних препаратів проти краснухи не існує;
  • Це найпоширеніша з усіх вірусів хвороба, яка може стати причиною появи патологій у людини.

Причини появи хвороби

Лікарі запевняють, що краснуха має певний період максимальної активності в наступні часи року: осінь і зима. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом.

Треба знати, що інкубаційний період становить приблизно до декількох тижнів. Тому людина з краснухою заражений вісім діб до появи червоних висипань і до десяти днів після їх появи.

Також ми повідомляли, що українців косить страшна інфекція: будьте уважні з тим, що кладете в рот.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" подсчитали, що за минулий рік найбільше онкохворих було зареєстровано у Дніпропетровській області.