Розмови про скасування святкування Міжнародного жіночого дня 8 Березня тривають уже давно, з осені 2017 року. Українців хвилює питання, чи в 2019 році цей день буде вихідним, чи в же ж доведеться працювати.

Як відомо, ініціатором пропозиції декомунізувати Міжнародний жіночий день виступив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він вважає, що слід насамперед змінити формат цього свята і викреслити його зі списку офіційних вихідних днів в Україні.

Мається на увазі, що 8 Березня не виключать зовсім з календаря українських свят, але ось його концепцію планують змінити. Свято має називатися не Міжнародний жіночий день, а День боротьби за права жінок. На думку історика, ностальгію за святом відчувають люди старшого покоління, а ось молодь не прив'язана до традицій 8 Березня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На сьогодні закон у Верховній Раді про скасування свята не ухвалений, тому в цьому році 8 березня (п'ятниця)буде вихідним днем.

Таким чином українці на почтку березня відпочиватимуть три дні з 8 по 10 березня включно.

Нагадаємо, в Німеччині 8 березня стало офіційним святом ісимволізує емансипацію жінок.

Місто Берлін - єдине, де офіційним вихідним і святковим днем ​​став день 8 березня.

Як повідомляв портал Знай.ua, декомунізація у столиці триває і ще багато вулиць чекають своєї черги перейменування. Так кияни тепер матимуть змогу самотійно обрати назву для вулиці. Перед зміною назва, столична влада повинна висунути на обговорення свої ідеї та прислухатися до думок громади.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, скільки вихідних українці отримають на Великдень та травневі свята.

Дивіться: Декомунізація в Україні. Скільки в країні перейменували населених пунктів та чи змирились жителі з ідеєю влади