Справжня зима, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, прийде в Україну вже в лютому. Українців чекають морози до -30 градусів.

снігопади
снігопади

Відлига з денними плюсовими температурами триватиме до 4 лютого. При цьому вночі стовпчики термометрів будуть опускатися, в середньому, до -2 градусів.

"А з 4 лютого по 12 лютого починається справжня зима", – каже Горбань.

Причому похолодання буде різким і відчутним: вже з 5 лютого температура опуститься до -14 градусів, місцями холоди будуть доходити до -25 градусів. А вже 8-10 лютого на півночі України очікується до -30 градусів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

снігопади
снігопади

Нагадаємо, в Україні в четвер, 31 січня, прийде весняне тепло, тому на вулицях почнеться відлига. У більшості регіонів можливі невеликі дощі, на заході – мокрий сніг.

Опади і туман очікуються по всій території країни, крім східних областей. Там збережеться суха погода, зазначає синоптик Наталка Діденко.

снігопади
снігопади

"Відлига, "плюси", тумани, мряка, дощ, мокрий сніг, калюжі з льоду бурульки, ожеледь – все це в більшості областей України завершує січень і починає лютий".

Найхолоднішу погоду варто чекати жителям Заходу і Сходу. Вночі стовпчики термометрів опустяться до 0-3 градусів морозу, а вдень потеплішає до 0+1 градуса.

У південних областях буде по-весняному тепло, температура повітря підніметься до +4+9 градусів, а в Криму до +10+14 градусів.

У Києві в останній день січня буде хмарно, вогко, трохи дощитиме, можливі тумани. Вночі і вдень температура повітря буде однакова – 0+2 градуси тепла.

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач зазначає, що в першій декаді лютого погода в Україні буде відносно м'якою - від невеликих мінусів до плюсів. Уночі очікується мінусова температура, а вдень - вище нуля і сніг.

Як повідомляв портал Знай.uа кінець січня і початок лютого потішать українців м'якої зимовою погодою. Можна буде трохи відпочити від морозних "сюрпризів" зими. Прийде тимчасове потепління, яке згодом знову замінять морози.

Також портал Знай.uа писав, що, за словами Леоніда Горбаня, в першій половині лютого можливі навіть морози до мінус 25 градусів, які будуть супроводжуватися сильним снігом.