Якщо зараз в магазинах прилавки з простроченими продуктами виглядають, як якась дикість, то скоро це може стати абсолютною нормою. В Україні планують скасувати заборону на продаж продукції, термін придатності якої закінчився або наближається до того. І такі магазини з "прострочкою", за словами експертів, користуватимуться великою популярністю.

Таку думка прозвучала від Валентина Безрукого, президента Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз, - пише "businessua.com".

Він заявив, що досвід продажу простроченої продукції широко поширений в деяких країнах Євросоюзу, тому у цьому немає нічого незвичайного. До того ж, деякі верстви населення будуть постійними клієнтами подібних "розпродажів".

"У Німеччині є одна мережа супермаркетів, де продаються прострочені продукти. Там споживач купує це на свій страх і ризик. У нас, за законодавством, продавати прострочені продукти заборонено, така практика неможлива", - розповів Безрукий. За його словами, більшість українців живуть від зарплати до зарплати, і такі магазини знайшли б свого покупця.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Втім, як підкреслює фахівець, купуючи таку продукцію, споживач сам нестиме відповідальність за те, що купує в таких магазинах. Тому тут важливо розуміти, що є певні ризики і у випадку чого, вам ніхто не відшкодує збитки.

Але, як показує практика, що при правильних умовах зберігання майже вся прострочена продукція не становить небезпеки для здоров'я - просто при виборі таких продуктів потрібно звертати увагу на терміни реалізації, умови зберігання і т. д.

В основному, найбільш обережно слід відноситися до продуктів з дуже тривалими термінами зберігання.

Нагадаємо, українцям розповіли, що насправді наливають виробники соняшникової олії у пляшки.

Як повідомляв портал Знай.ua, громадянам пояснили, чому зимова погода може перетворити звичайні продукти на розкіш.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський розповів, як за допомогою доступних продуктів зміцнити імунітет взимку.

Дивіться: Які продукти вбивають нас щодня